Два мери Полтави прийшли на відкриття скульптури своєму попереднику (фото)

Фото
23 вересня 2012 о 16:002702 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Два мери Полтави прийшли на відкриття скульптури своєму попереднику (фото)
У Полтаві встановили погруддя Анатолію Кукобі навпроти школи №2 по вулиці Пролетарській.У Полтаві сьогодні, 23 вересня, відкрили погруддя Анатолія Кукоби.
Пам'ятник встановили навпроти школи №2 по вулиці Пролетарській, де жив та навчався перший мер міста. На презентацію монументу прийшли нинішній мер Полтави Олександр Мамай і голова обласної ради Іван Момот. З'явився і екс-мер Полтави Андрій Матковський з донькою Анатолія Кукоби Анною.

Екс і чинний мер не віталися одни з одним, але стояли майже поруч. Слово для виступу за сценарієм надали лише керівникам діючим.

-  Це, на мій погляд, символічно, що ми зібралися тут у День міста на вулиці, де Анатолій Кукоба народився, пройшли його молоді роки, відбулося його становлення, - вважає Іван Момот.

- Мені приємно бути тут на відкритті монумента людині, яка не просто багато зробила для нашого міста, а віддала йому все своє життя, - говорить Олександр Мамай.



До речі, нещодавно пам'ятник першому меру Полтави Анатолію Кукобі відкрили на його могилі.

Знають, хто такий Анатолій Кукоба, і учениці 7-го класу Діана та Яна.

- Він був мером Полтави, багато зробив для нашого міста. А ще, здається, навчався у нашій школі, - розповідають дівчата.

Після освячення скульптури архієпископом Федором полтавці могли покласти квіти до її підніжжя. Саме погруддя Анатолія Кукоби виготовили ще 10 років тому на замовлення Віри Кальник, яка подарувала його своєму чоловіку на 55-річний ювілей. Відтоді скульптура з сірого граніту висотою 1,5 метра зберігалася у Полтавському художньому музеї (Галереї мистецтв). Встановлення її навпроти школи №2 обійшлося міському бюджету у 130 тисяч гривень.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter