Олімпійського чемпіона-полтавця Богодайка тренери з плавання знайшли самі

Новини
Ніна Король26 вересня 2012 о 15:322415 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Олімпійського чемпіона-полтавця Богодайка тренери з плавання знайшли самі
18-річний Євгеній Богодайко, котрий на Паралімпіаді здобув 2 золоті та 2 срібні медалі, розповів про себе.

Євгеній на Олімпіаді в Лондоні. Фото paralympic.org.ua.Євгеній на Олімпіаді в Лондоні. Фото paralympic.org.ua. Женя –  майстер спорту міжнародного класу з плавання. Виступає серед людей із проблемами  опорно-рухововго апарату. Плаванням Женя займається з 10 років. – Я був непосидючим, у дитинстві займався футболом, карате. Аж поки тренер Сергій Олексійович Калайда побачив мене на фото у когось із тренерів. Він знайшов мою маму і переконав її віддати мене на плавання, – згадує Євгеній. Вийшло так, що фактично живосилом мама привела хлопчика у басейн. Але коли дитя зайшло у воду, почувалось як риба у воді. Але і підхід тренера, і успіхи окрилили Євгенія, хлопчина полюбив плавання. Хоча і нині, як у кожного спортсмена, переконаний Женя, бувають хвилини відчаю, коли не хочеться йти на виснажливі тренування. – Адже це важка робота, 5-6 годин тренувань щодня, – говорить Євгеній. Але я не збираюсь кидати спорт, у мене ще багато планів. У Євгенія є мрія – навчитись стрибкам у воду – Як заворожений можу дивитись, як гарно це виходить у спортсменів, – каже полтавець. Але стрибкам вчаться роками, це нелегко, але, може, і я колись здійсню свою мрію.

Під час пребування на Олімпіаді. В центрі – Галина Бойко та вихованці з Полтави Євгеній Богодайко та Оксана Хруль. Фото надане ЄвгеніємПід час пребування на Олімпіаді. В центрі – Галина Бойко та вихованці з Полтави Євгеній Богодайко та Оксана Хруль. Фото надане Євгенієм Нині з Євгенієм займається ціла тренерська команда-родина: Сергій Калайда, Галина Бойко та Ілля Калайда. Найбільше Євгеній любить комплексне плавання. – Я саме до цього готувався останні роки, це найважче мені давалось, тому так і запам’яталась саме ця перемога, – говорить спортсмен. Нагадаємо, 2 вересня у плаванні на 200 метрів комплексом  результат Євгенія Богодайка – 2:33.13 – це  світовий рекорд. Але пов’язувати все своє життя зі спортом юнак не збирається. Тому він обрав навчання в аграрній академії. Нині він студент факультету переробки тваринної продукції. Цьогоріч Євгеній закінчив Розсошенську гімназію (Полтавський район). У школі Женя має багато друзів, вони й підтримували його під час Паралімпіади, вітали у соцмережі ВКонтакті, телефоном. Кохана дівчина теж підтримувала. Євгеній має свої забобони стосовно спорту, але не хоче про них розповідати. Завдяки премії від обласної влади Євгеній Богодайко хоче нарешті придбати власне житло. – Живу з мамою в гуртожитку, тож гроші хочу витратити на квадратні метри, – зізнався юнак. Премії від обласної влади У п’ятницю обласна влада нагородила олімпійців із Полтавщини: Євгенію Богодайку (2 «золота», 2 «срібла») вручили сертифікат на отримання 90 тисяч гривень, Оксані Хруль («золото» і «срібло») – 45 тисяч. Дмитру Виноградцю (2 «срібла» та 1 «бронза») – 55 тисяч гривень. Андрію Голівцю, який виграв золоту медаль, вручили 25 тисяч, а володар «бронзи» Денис Соболь від влади отримав 15 тисяч гривень. Нагороди мають і тренери, які підготували чемпіонів та призерів Паралімпіади-2012.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter