У Полтаві бутанцям розповіли, як треба вчити дітей

Фото
Ольга Правденко1 жовтня 2012 о 18:061114 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві бутанцям розповіли, як треба вчити дітей
Сьогодні до Полтави приїхали освітяни та предствники міністерства з королівства Бутан. Ініціатором приїзду став Всеукраїнський фонд «Крок за кроком», який займається впровадженням демократичних
практик в сисетму дошкільної освіти.

Два роки тому у Бутані зацікавилися українською дошкільною освітою. Згодом вирішили відвідати Україну аби подивитися на наші дитячі садочки та систему викладання в них. Полтаву обрали не випадково, оскільки саме в СНВК № 26, ще в 90-х роках почали втілювати інклюзивну освітню модель, яка орієнтуєтьмя не лише на дітей, а й батьків, вихователів, громаду в цілому.

На жаль, послікуватися з бутанцями та запитати про їхні враження про наше місто не вдалося, оскільки прес-конференції для працівників ЗМІ не влаштували. Сама зустріч з 13 бутанцями відбувалася в тісному кабінеті, де не змогли вмістится всі запрошені представниками міської ради.

До речі, нещодавно до Полтави приїжджали китайці, аби обговрити питання нафти та газу

Довідка Бутан – це королівтво в Південно-Східній Азії. Бутан одна з найменш вивчених і важкодосяжних країн у світі, оскільки уряд обмежує туризм та будь-який вплив інших країн з метою захисту традиційної культури.

Уряд Бутану офіційно не розглядає ВНП як мірило розвитку економіки, а орієнтується на показник «валового національного щастя» «Валове національне щастя» розглядається як ключовий елемент будівництва економіки, який би узгоджувався з буддистськими духовними цінностями. Незважаючи ні на що, уряд країни ставиться до даного показника цілком прагматично: кілька разів у Бутані проводилися міжнародні конференції, на які було запрошено багато західних економістів (включаючи нобелівських лауреатів з економіки), з метою вироблення методик розрахунку ВНЩ на основі поєднання економічної ситуації в країні і задоволеності життям населення. У Бутані практично відсутня корупція. У рейтингу Transparency International у 2006 році Бутан займав 32 місце у світі за рівнем корупції, поступаючись в Азії лише Сінгапуру, Гонконгу, Макао і ОАЕ.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter