Полтава підписала партнерство з містами Фільдера на наступні два роки (фото)

Новини
4 жовтня 2012 о 12:411097 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтава підписала партнерство з містами Фільдера на наступні два роки (фото)
Сьогодні, 4 жовтня, у Галереї мистецтв Полтава знову підписувала партнерську угоду з містами Фільдера (Німеччина).
Партнерські стосунки з містами Фільдерштадт, Ляйнфельден-Ехтердінген та Остфільдерн зачіпають галузі освіти, охорони здоров’я та екології.

- Сьогодні підписана програма між містами Фільдера та Полтавою на наступні два роки 2013-2014, - розповіла Оксана Деркач, секретар міської ради Полтави. – Наступного року вже буде 25 років партнерським відносинам між Полтавою і цими містами. Напрямки програми зачіпають галузі освіти, культури, охорони здоров’я та екології. У даній програмі знайшли відображення спільне вирішення проблем пов’язаних зі СНІДом, також традиційний обмін учнями між містами. Реалізовуватимуться напрямки і у сфері освіти та охорони здоров’я. А одним із нових стане екологічний напрямок.

Для делегації з Німеччини виступили полтавські колективи самодіяльності: співали пісні українською та німецькою мовами, а ще танцювали польку. Також гості  отримали полтавські сувеніри. У відповідь делегати повідомили, що привезли полтавським учням книги та диски для вивчення німецької мови. Окрім того, вони вже встигли передати подарунок для Полтавської міської дитячої клінічної лікарні. Що ж це був за подарунок, ми запитали у головного лікаря медзакладу

- Нам подарували системи (в народі називають їх крапельниці) для конкретних препаратів, які називають інфузомати, - розповіла Людмила Пономаренко, головний лікар Полтавської міської дитячої клінічної лікарні. - Вони дозовано вводять медикаменти. Нам подарували 200 таких систем для відділення  онкогематології. Адже в цьому відділенні кожній дитині вводяться погодинно медикаменти і для цього потрібні спеціальні крапельниці.

Лікар зазначила, що в їхній лікарні були такі капельниці, проте вони все одно дуже вдячні за такий подарунок.

Нагадуємо, що на гроші, які полтавці зібрали бігом, придбають автоматичний аналізатор крові

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter