У Полтаві пасажири травмуються в транспорті з вини перевізників

Новини
5 жовтня 2012 о 13:471052 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото kolo.poltava.uaУ Полтаві зросла кількість аварій на дорогах за участі автобусів.


Про зростання кількості травмованих у ДТП по місту розповіли на брифінгу в ДАІ області.

- За 9 місяців 2012 року у Полтаві з вини водіїв автобусів сталося 12 ДТП, у порівнянні з 2011 роком – 2. Ріст склав 500%. У цих аваріях 2 особи загинули (в 2011 році жодної смерті), та травмувалися 30 людей, тоді як минулого року лише 4, - повідомив Ігор Палієнко, заступник начальника управління ДАІ області.

До теми: У Полтаві дві 18-річні дівчини випали з маршрутки

Причиною ситуації, що склалася, інспектори ДАІ називають неналежний технічний стан транспортних засобів – переобладнані пасажирські сидіння та неналежне зберігання автобусів поза гаражами. Також сюди додають перевищення швидкості, влаштування водіями перегонів між собою у пошуках клієнтів та перевезення понаднормової кількості пасажирів.

Як розповів Ігор Палієнко, зараз на Полтавщині працює спеціальна комісія Генеральної прокуратури, яка вивчає стан аварійності на дорогах області. Перший її результат – ДАІ вказали на малу кількість подань щодо позбавлення ліцензій на перевезення. Тому власникам транспортних компаній, які теж були присутні на брифінгу, натякнули, щоб готувались до перевірок. До речі, раніше прокурор міста Андрій Стойка вбачав причину зростання числа ДТП у зменшенні кількості штрафів, які накладають інспектори ДАІ.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter