В українців відберуть небезпечні телефони і планшети

Гроші
Валентина Зайченко30 жовтня 2012 о 15:491191 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Мобільні телефони та комп'ютери українців перевірять на шкідливість (Фото: ТСН)Експерти відповідних відомств зможуть відкликати визнані шкідливими гаджети, як із магазинів, так і вже придбані користувачами.


На 2013 рік заплановано проведення перевірок радіовипромінювальних пристроїв фахівцями НКРЗІ спільно з Держінспекцією з питань захисту прав споживачів.

Про це повідомили у прес-службі Національної комісії з питань регулювання зв'язку і інформатизації (НКРЗІ), пише ТСН.

У прес-службі також уточнили, що перевірятимуть всі без винятку пристрої, які ввозяться в Україну та надходять у торговельні мережі. Перевірки мають торкнутися мобільних телефонів, комп'ютерів з радіомодулем (з Bluetooth, наприклад), планшетів, бездротових мишей, МФУ (багатофункціональних пристроїв), автомобільних пристроїв і навіть рацій для дитячих іграшок.
Такі нововведення стали можливі завдяки законам "Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції" і "Про загальну безпеку нехарчової продукції", які набули чинності в середині минулого року.

Експерти відомств зможуть брати зразки продукції на експертизу, а також встановлювати обмежувальні заходи на ринку: забороняти продаж продукції, виключати її з обігу, відкликати товар.
Примітно, що небезпечний товар може бути відкликаний, навіть якщо він знаходиться у користувача. А ще держоргани вправі будуть штрафувати порушників на суму до 50 тисяч  гривень, а за повторне порушення - до 85 тисяч.

Читайте також: Полтавських другокласників вчитимуть писати електронні листи

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter