У Полтаві відкрили персональну виставку 10-річної майстрині

Новини
Ольга Матвієнко17 листопада 2012 о 08:211993 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві відкрили персональну виставку 10-річної майстрині
Персональна виставка 10-річної Анастасії Репало відкрилася в Полтавській обласній дитячій бібліотеці імені Панаса Мирного.

Майстриня перезентувала публіці дивовижні вироби з бісеру, тканини, шерсті, а також композиції із цукерок.

Дівчинка вже 4 роки займається у художньому колективі "Господарочка" при Полтавському палаці дитячої та юнацької творчості. Неодноразово брала участь і перемагала у різноманітних виставках і конкурсах з образотворчого мистецтва. Працює Анастасія в техніках бісороплетіння, валяння з шерсті, але найбільше полюбляє робити квіти з тканини, якими можна оздоблювати заколки, одяг, сумки.

- Це моя перша виставка, на ній представлені, звичайно, не всі мої роботи, тільки найкращі. Можна побачити квіткові букети з бісеру, тканини. Бо я найбільше люблю робити квіти, - розповідає Анастасія.

Мама дічинки Наталія Репало привела доньку до гуртка і вважає, що дитину потрібно підтримувати в усіх її захопленнях і вважає, що нинішнє хоббі допоможе дівчинці у майбутній професії модельєра.

- Анастасія в майбутньому хоче стати модельєром. Цього літа була в Харкові, де познайомилася із відомим харківським модельєром і побувала в його майстерні. Її дуже захопив процес створення одягу. Цього ж року перемогла в конкурсі "Професія моєї мрії".

До теми: Діти та дорослі зобразили, які пам’ятники хочуть бачити в Полтаві

Сама дівчинка не має сумнівів щодо свого вибору:

- Хочу створювати одяг, щою робити людей щасливішими. Думаю, що людині буде приємно одягти щось красиве, коли їй робитимуть компліменти, - говорить Настя.

Керівник гуртка, який відвідує дівчина, Людмила Свиридова говорить, що для досягнення мети вихованці вистачить наснаги:

- Подивіться на ці роботи. У них стільки кропіткої праці, витримки і просто неймовірного художнього відчуття. Настя може по кілька разів переробляти виріб, поки не вийде як задумано. Не кожна дитина на це здатна. У Насті немає жодної незавершеної роботи.