У чемпіонаті області з боулінгу в Полтаві перемогла 15-річна школярка

Новини
Ніна Король25 листопада 2012 о 23:491198 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У чемпіонаті області з боулінгу в Полтаві перемогла 15-річна школярка
Сьогодні, 25 листопада в Полтаві у розважальному центрі «Турбіна» змагались кращі зі спортивного боулінгу.


Яна Лобач (фото зі сторінки в соціальній мережі) Яна Лобач (фото зі сторінки в соціальній мережі)

Це відбувалось під час відкритого чемпіонату Полтавської області, на який прибули й учасники з Харкова. Оскільки турнір відкритий, то це передбачає участь спортсменів із інших областей.

Кілька годин чоловіки та жінки боролись за звання кращих. На доріжках панувала напружена атмосфера, спортсмени нервувались, дехто налаштовувавсь по-особливому: ні на кого не звертав увагу, ніби медитував. Комусь же надмірне хвилювання завадило потрапити до трійки лідерів.



Фото Ніни Король та зі сторінок у соцмережі Яни й Насті.

Серед жінок «золото» виборола 15-річна Анастасія Шовкопляс, учениця 10 класу ліцею №1 Полтави. Батьки дівчини теж боулери, але сьогодні вони не потрапили до числа призерів, донька перевершила тата і маму.

Про себе дівчинка розповіла, що років 4 уже займається боулінгом, на цей спорт її «підсадили» батьки. Тож родина Шовкоплясів – за здоровий спосіб життя. Школярка 2 – 3 рази на тиждень тренується.

Друге і третє місця посіли Валерія Радлінська та Ольга Лур’є.

Чоловіки за результатами сьогоднішніх змагань поділили місця так: 1 – Микола Радлінський, 2 – Віктор Гребельний, 3 місце – Володимир Бушков.



Це був третій етап чемпіонату області, у ньому взяли участь більше 30 осіб.

Загалом за сумою усіх трьох етапів лідирує серед жінок Валерія Радлінська, за нею – Анастасія Шовкопляс, замикає трійку найсильніших Яна Лобач.

Чоловіки у рейтингу розташувались таким чином: Микола Радлінський, Володимир Бушков, Віктор Гребельний.

Були серед учасників ще кілька родин, які роками займаються боулінгом, постійно беруть участь у чемпіонатах міста та області, України.

– Спочатку це було хобі, а тоді стало спортом, – розповів Владислав Лобач із Полтави, учасник, суддя другої категорії. – Ми із дружиною Яною живемо цим спортом.

Влад – входить до першої п’ятірки боулерів Полтави. Яна теж серед успішних у цьому спорті, але сьогодні вона стала лише четвертою. На чемпіонаті України Яна посідала 12-е місце.

Щодня кожен із боулерів займається своєю справою, тут люди різних професій, та об’єднує усіх боулінг.

У цьому спорті можуть змагатися як школярі, так і люди зрілого віку. Наприклад, сьогодні перемогу отримала 15-річна школярка, так серед чоловіків 2 місце виборов 59-річний Віктор Гребельний.

Немає вікових обмежень, обмежень за досвідом (у всіх він різний). Люди із особливими потребами також  змагаються за кращі результати поруч із тими, хто чує. Приміром, сьогодні був серед учасників і 16-річний В’ячеслав Яловега, що увійшов до десятки кращих на чемпіонаті світу (проходив в Аргентині) серед глухих та слабочуючих. У Полтаві він посів сьогодні 4 місце. Родина Яловег теж постійні учасники чемпіонатів.

– У спортивному боулінгу головне – бажання і тренування. Будь-хто може брати участь, – розповів Владислав Лобач. Навіть прокатними кулями можна досягти серйозних результатів, Настя Шовкопляс вигравала прокатними кулями чемпіонат Полтави.

Хоча професійні спортсмени на змагання часто приходять зі своїми кулями, у більшості є власне взуття для цього виду спорту (хоча організатори усім цим забезпечують).

Довідка

Професійні спортсмени замовляють кулі, у яких роблять отвори індивідуально під себе. Але наявність таких куль не гарантує успіху, якщо немає бажання і сили волі.

Одна куля коштує близько тисячі гривень, треба хоча б дві. Майстрів, що індивідуально під ваші пальці зроблять отвори в кулях, в Україні можна порахувати на пальцях однієї руки. Про це розповів Владислав Лобач, суддя другої категорії з боулінгу.

Куля важить в середньому 7 кіло, за 10 партій гри спортсмен робить 200 кидків.


Серед боулерів Полтави є також і лівші.

На чемпіонатах Європи були переможці-лівші.

До теми: полтавські футзалістки мають шанси потрапити на чемпіонат світу.

Рік для полтавської «Ворскли» завершився нічиєю.


Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter