До 2015 року в Полтаві з’явиться потужний сміттєпереробний завод

Новини
26 листопада 2012 о 19:331408 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 До 2015 року в Полтаві з’явиться потужний сміттєпереробний завод
До 2015 року в Полтаві збудують сміттєпереробний завод потужністю у 100 тисяч тонн на рік.


Іван ОлексієвецьІван Олексієвець

Полтава потрапила в десятку міст, де збираються побудувати сучасні високотехнологічні комплекси з переробки твердих побутових відходів. Про це на прес-конференції повідомив Іван Олексієвець, керівник ДП Національний проект «Чисте місто».

Читайте також: Полтавська влада чекає на інвестора для будівництва сміттєпереробного заводу

За його словами, наразі Кабмін затвердив попереднє техніко-економічне обґрунтування  проекту сміттєперобного комплексу.

- Наступним етапом є підготовка до конкурсу на вибір приватного інвестора для реалізації даного проекту в місті Полтава, - розповів Іван Олексієвець. - Конкурс ми плануємо завершити на початку наступного року. До середини літа -  розробити проектну документацію і паралельно розпочати будівництво цього сміттєпереробного комплексу.

Проект  у 20 мільйонів євро передбачає переробку на новоствореному заводі половини відходів обласного центру. Окупитися він має інвесторам вже за 7 років.

- Відбиратимуться всі легкі фракцій, залишатимуться  тільки важкі,тому  значно зменшиться навантаження на існуючий полігон. Туди будуть потрапляти вже екологічно безпечні відходи, а господарський комплекс матиме змогу отримати значний обсяг вторсировини, - пояснив Олексієвець.

Наразі є два варіанти розміщення майбутнього заводу. Один з них – в районі існуючого полігону.  Проте найоптимальнішим, за словами Івана Олексієвця, є територія в районі промзони поряд з очисними спорудами.

Подібних заводів в Україні поки нема. Завдяки проекту «Чисте місто» планують створити повністю нову галузь поводження з твердими побутовими відходами.

До теми:

СЕС про полтавське сміттєзвалище: катастрофи нема, але паркан потрібен

Сміттєзвалище під Полтавою — екологічна міна уповільненої дії

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter