У Полтаві роздавали презервативи й тестували на ВІЛ (фото)

Здоров'я
30 листопада 2012 о 17:321481 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві роздавали презервативи й тестували на ВІЛ (фото)
Сьогодні, 30 листопада, у Полтаві провели акцію «Червону стрічку носять небайдужі».  
Кожен бажаючий міг отримати безкоштовно презервативи, червону стрічку та пройти тест на ВІЛ.



–  Такі тести ми проводимо не для того, щоб  дізнатись статистику, - розповів Максим Демченко, виконавчий директор БА «Світло надії». - А щоб звернути увагу суспільства на існування такої проблеми. І головне, щоб толерантно ставились до таких людей. Адже коли людина здає такий тест, повз нього проходять всі ті моменти, коли він міг ВІЛінфікуватись. І навіть, коли тест покаже позитивний результат, він розумітиме, що залишається такою ж людиною, як і був.  Ціль тесту – формування толерантного ставлення до ВІЛ-інфікованих людей.

До речі, полтавські рок-групи виступлять у благодійному концерті, присвяченому Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом.

Перехожих пройти експрес-тест закликали безкоштовними презервативами, роздаючи які, пропонували пройти до медичного автомобіля і перевіритись. Реакція людей була різною: хтось, соромлячись, швидше починав іти. В основному таку реакцію спостерігалась у дівчат. Проте, були й ті, які впевнено брали презервативи та, за порадою волонтерів, ішли робити експрес-акцію.

- Я почула про те, що сьогодні можна протестуватись, у центрі адаптації для безхатьків, - говорить Світлана, яка кілька років назад стала безхатченком. – Я вирішила, що мені, як людині, яка живе на вулиці, не завадить перевіритись. Адже заразитись може будь-хто.

До теми - У Полтаві на акції «Позитивне серце» збиратимуть гроші ВІЛ-інфікованим дітям

За словами організаторів акції, під час минулого такого заходу тест пройшло більше 100 людей. ВІЛ-інфекцію тоді  виявили у чотирьох. Говорять, що, зазвичай результати таких тестів потім підтверджувались.

- За мою практику, а ми тестуємо не лише під час акції, не було жодного випадку, щоб тест показав неправдивий результат, - зазначив Максим Демченко. - Пройти безкоштовно такий тест можна не лише сьогодні, а і у нашій організації «Світло надії» чи то у Центрі  профілактики ВІЛ-інфекції та боротьби зі СНІДом. У Європейських країнах навіть в аптеках продають тести, за яким людина самостійно може перевіритись на ВІЛ, у нас же поки що такого немає.

Скільки осіб пройшло сьогодні тест стане відомо трохи пізніше.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter