У Полтаві рятувальники рекламують клей "Момент" для захисту від ожеледиці

Новини
Надія Труш4 грудня 2012 о 15:231857 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві рятувальники рекламують клей "Момент" для захисту від ожеледиці
Полтавські рятувальники радять рятуватися від ожеледиці клеєм «Момент».


фото з сайту stroyploshadka.comфото з сайту stroyploshadka.com

Таку рекомендацію еменесники дають полтавцям, аби уберегтися від травмувань, пов'язаних з ожеледицею.

Сьогодні у  місті випав перший сніг, тому варто не лише милуватися засніженими деревами, а й дивитися під ноги, бути обережним, щоб не впасти ненароком. Щоб такого не сталося, рятувальники радять змащувати підошву взуття клеєм «Момент».

- Найкраще для виходу на слизьку поверхню  обирати взуття, на якому підошви з мікропористої чи іншої м'якої основи, без великих підборів, - говорить Віталій Бабак, інспектор Центру пропаганди ТУ МНС в Полтавській області. – Як варіант, можна змастити підошву клеєм «Момент» і "поставити" взуття на пісок. Таким чином клей вбереже від падіння на слизькій дорозі. Це якісний клей, але можна й замінити на інший, подібний до "Моменту".

Серед порад – змайструвати на підошви та підбори вашого взуття «льодоступи». Можна прикріпити на підбори шматок поролону або лейкопластиру (хрест-навхрест або східцем). Перед виходом з дому наклейки варто натерти піском. Або прикріпити на підошви шмат наждачного паперу.

- Під час прогулянок на вулиці краще рухайтесь без поспіху, - говорить Віталій Бабак, -Руки не тримайте їх у кишенях, сумки носіть через плече. Якщо ви відчули, що втрачаєте рівновагу, швидко присядьте, це допоможе утриматися на ногах.

До речі, у Полтаві  планують встановити більше 1000 нових дорожніх знаків, що попереджатимуть про ожеледицю.

Також читайте:

У Полтаві негода познущалась з артистів

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter