У Полтаві винуватцем ДТП на Леніна міг бути нетверезий працівник прокуратури

Ситуація
5 грудня 2012 о 18:151984 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві винуватцем ДТП на Леніна  міг бути нетверезий працівник прокуратури
Під публікацією «Коло» про нещодавню автопригоду на Леніна полтавці не перестають залишати коментарі.
Читачі оборюються і відкрито заявляють, що винуватцем ДТП, водієм «Форда Фокуса», був нетверезий працівник прокуратури. У правоохоронних органах наполягають, що серед водіїв людини «у погонах» не було. До теми - У Козельщинському районі в ДТП загинув полтавець (+карта)

Одна з публікацій «Кола» про ДТП у Полтаві викликала масу коментарів у читачів. Очевидно, дописують друзі та знайомі потерпілих у автопригоді. Вони відкрито пишуть про те, що за кермом «Форда» знаходився працівник прокуратури і вказують його прізвище та ім’я.

На правах анонімності, журналістам «Кола» один із дописувачів розповів, що водій «Форда» працює в Полтавській обласній прокуратурі. Через що, нібито, працівники ДАІ навіть не повезли його на експертизу, хоча той був зовсім нетверезий. У ДАІ говорять, що експертизу на вміст алкоголю в крові проходили усі водії автопригоди: – По даному факту проводиться перевірка, – стверджує Сергій Антоненко, прес-офіцер ДАІ Полтавської області. – Але кожен учасник дорожнього руху, який потрапляє в ДТП, направляється до медичного закладу для проходження медичного огляду на стан сп’яніння. Тож у будь-якому випадку учасники і цієї аварії доставлялись на такий медогляд. Результати експертизи відомі тільки слідчим. Нагадуємо, у Полтаві розпочалася профілактична акція по виявленню нетверезих водіїв У міліції повідомили, що, за попереднім висновком експертизи, усі водії були тверезі. На разі по даному факту розпочате кримінальне провадження. Версію, що за кермом одного з автомобілів був працівник прокуратури, теж не підтверджують. У прокуратурі запевняють, чоловік з таким прізвищем у них не працює: - У нас така людина не працює. Можливо, колись і працював, але на сьогодні в нас такого немає, - повідомила Людмила Іващук, прес-секретар прокуратури Полтавської області. Увівши в пошукову мережу прізвище та ініціали особи, названої імовірним винуватцем ДТП, журналісти «Кола» дізнались – така людина дійсно працювала в органах прокуратури. Про це свідчить повідомлення одного з полтавських Інтернет-ресурсів.

Щоправда, на офіційному сайті обласної прокуратури, яке було джерелом інформації, ця публікація (датована 4 жовтня 2012 року) нині підписана іншим прізвищем.

Підготували Юлія Корж та Марина Клименко