94-річна полтавка стала найстаршою учасницею Всеукраїнського диктанту єдності

Новини
Ольга Матвієнко11 грудня 2012 о 09:511407 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
lovi-moment.com.uaМарія Самус з Полтави стала найстаршою в Україні учасницею Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.


За професією Марія Степанівна, як не дивно, не вчителька і не філолог. Розповідає, що років 60-70 назад закінчила Машинобудівельний технікум і працювала за спеціальністю у Краматорську.

– Диктант вирішила написати, бо я ж українка! – розповіла нам Марія Степанівна. – Почула по радіо, що буде диктант і сіла писати. Писала дуже швидко поки диктували, як-небудь, а потім на чистовичок переписала зі свого. Думаю, що і помилки там є. Коми я ставила, а оті різні тире і двокрапки, то вже й не знаю.

Єдине за що переживає – це почерк. Бо жінка зізналася, що давненько нічого окрім квитанцій за комунальні послуги не писала.

– Мені ще ніхто не дзвонив, не казав, що я найстарша, хто написав. Невже нікого старшого за мене не знайшлося? Буду слухати сьогодні ефір о 16.00, може, щось скажуть.

Творчого завдання полтавка не виконувала.

Нагадаємо, що диктант прозвучав у прямому ефірі Національного радіо в День української писемності 9 листопада.

Цього року листи із диктантами та твочими завданнями до Українського радіо надіслали  15 227 українців із усіх областей та 11 держав світу (Росії, Білорусії, Латвії, Молдови, Бельгії, Італії, Канади, Об’єднаних Арабських Еміратів, США, Франції, Швейцарії). 2 учасників написали диктант без жодної помилки. 35 робіт – з однією помилкою. Усі інші припустилися двох і більше помилок.

Нагороджуватимуть переможців та лауреатів акції сьогодні о 12.00 у прес-центрі Національної радіокомпанії України генеральний директор НРКУ Тарас Аврахов; заступник директора Президентського фонду Леоніда Кучми “Україна” Тетяна Мельник; представник Ліги українських меценатів Павло Щириця; головний редактор видавництва «Грані Т» Олена Мовчан; директор видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» Іван Малкович; головний редактор ДНВП «Картографія» Ірина Руденко; голова Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка Павло Мовчан; головний редактор видавництва «Дім, сад, город» Микола Халимоненко. У ефірі переможців оголосять о 16 годині.





Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter