Серпантин на Червоний Шлях у Полтаві обіцяють перекрити вже в грудні

Новини
Ніна Король12 грудня 2012 о 13:403240 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Серпантин на Червоний Шлях у Полтаві обіцяють перекрити вже в грудні
Залишать проїзд лише для легкових авто; для автобусів та вантажівок буде інший маршрут.


Віруючі в Хрестовоздвиженський монастир зимою добиратимуться пішки, на таксі чи в об’їзд, через Яківці та ДендропаркВіруючі в Хрестовоздвиженський монастир зимою добиратимуться пішки, на таксі чи в об’їзд, через Яківці та Дендропарк



Селище Червоний Шлях нині жваво обговорює тему перекриття серпантину, адже асфальт повзе, він якраз на серпантині у ямах, тріщинах. Коли автобуси їдуть у цьому місці, вони перехиляються набік, притому в годину пік транспорт переповнений.

Тому чиновники вирішили частково перекрити дорогу, щоб не було трагедій на й так небезпечних зимових дорогах. Їздити серпантином узимку можна лише легковикам. Для громадського транспорту та вантажівок, що підвозять продукти в магазини, – проїзд через Дендропарк та Дальні Яківці.



Чому альтернатива добиратись в об’їзд так турбує 6 тисяч мешканців

Після того як у ЗМІ з’явилась інформація про повне закриття проїзду, люди звертались в усі інстанції, аби з’ясувати коли ж чекати «транспортного колапсу» і як планувати свій маршрут далі.

Розмови точаться про те, що громадський транспорт огинатиме селище з іншого боку, курсуючи через Дальні Яківці та Дендропарк. Але оскільки Червоний Шлях (історично так склалось), прив’язаний до мікрорайонів Поділ та Левада, то багатьом мешканцям добиратись на роботу, у школу чи дитсадок, у поліклініку буде незручно: удвічі дорожче і набагато довше.

Тим паче, багато дітей, що живуть в селищі, вчаться у школах №12 (куди тепер хіба що пішки можна дістатись), а також 2 та 20 (на Подолі). Тож на добирання замість 10 хвилин піде майже година, причому з пересадкою.

Мешканці нарікають, що міська влада бачила знала (люди звертались у різні служби не раз), як сповзає і руйнується дорожнє полотно, але вчасно, улітку чи восени, не ремонтувала. Через це тепер будуть страждати 6 тисяч населення мікрорайону.

У Полтаві випробовували, яким транспортом швидше пересуватись містом.

Коли перекриють, ремонтуватимуть та як організують перевезення пасажирів

Нині невідома точна дата, коли відповідне рішення (про перекриття серпантину) буде ухвалене міськвиконкомом. Комісія з фахівців різних підрозділів, у тому числі УЖКГ, ШРБУ, ДАІ, МНС, представників виконкому Ленінського району міста обстежили серпантин минулого тижня. Нині розробляють рішення та проект ремонту дороги.

– На найближчому засіданні виконкому, у грудні, буде винесене це рішення ,– підтвердив Ігор Дудка, керівник прес-служби Полтавської міської ради. – Але дата засідання наразі невідома. На перекритій ділянці дороги буде встановлений відповідний дорожній знак, що попереджає про часткове перекриття відрізку дороги.

Проект ремонту в УЖКГ розроблять у грудні  2012 – січні 2013 року, додав Дудка.

Але ремонтуватимуть тільки з настанням тепла, можливо, навесні.

Євген Савчук, керівник Центральної диспетчерської служби міських пасажирських перевезень розповів, як планують організувати перевезення пасажирів.

На Червоний шлях курсуватимуть автобуси та маршрутки кількох маршрутів:

4 – Критий ринок – Дальні Яківці.



5 – Критий ринок – Дальні Яківці із заїздом на Червоний Шлях (1 раз на день).



32 – Героїв Сталінграда (через Сінну) Червоний Шлях. Цей маршрут відновлять (давно уже був відмінений). Нині розглядають прохання мешканців, щоб автобус курсував через центр.

Про це розповів Євген Савчук. Поки що ці маршрути розробляються і остаточно узгоджуються, аби не залишати людей без транспорту.

10-ий маршрут проляже по-іншому

– Нині ведуться перемовини з ПП ЛЮГ, транспорт якого їздив маршрутом 10 (Критий ринок – Червоний Шлях). Тобто перевізнику пропонують змінити маршрут, але перевозити пасажирів на Червоний Шлях через Дендропарк.

Екстрені служби («швидка допомога», пожежні машини, аварійна газова) як виняток їздитимуть на Червоний Шлях через серпантин.

До теми: як полтавцям пропонують реформувати систему громадського транспорту.