Громадську раду при Полтавську міськвиконкомі закрили завчасно

Ситуація
Ольга Матвієнко14 грудня 2012 о 18:001110 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Громадську раду при Полтавську міськвиконкомі закрили завчасно
Міський голова Олександр Мамай припинив повноваження громадської ради при міськвиконкомі Полтавської міськради за два місяці до завершення її каденції та установчих зборів із обрання нового складу.


Сьогодні близько 11.00 ранку до кабінету, в якому працює громадська рада, прийшли працівники міськвиконкому і почали виносити оргтехніку – комп’ютер, сканер тощо. Усе це відбувалося під час особистого прийому громадян члена обласної громадської ради (у міськвиконкомі їй призначили прийом за графіком), яка одразу ж повідомила про події секретаря громадської ради Ольгу Волчкову.

– Я саме була у справах громадської ради в облдержадміністрації, коли мені подзвонили і сказали, що в нас забирають техніку, - розповідає Ольга Волчкова. – Запитавши працівників, які прийшли описати і забрати техніку, про причини, отримали відповідь, що все вирішено і є відповідне рішення міського голови про ліквідацію громадської ради.

Читайте також: Полтавець очолив усі Громадські ради України
Відповідне рішення очільник міста підписав після розгляду звернення членів громадської ради про нелегітимність звернень від імені дорадчого органу Василя Ковальчука та Станіслава Сердечного, невиконання громадською радою своїх функцій та дострокове припинення її функцій.

– Ми не знаємо, від кого із громадської ради надійшло це звернення до Мамая, вперше про нього чуємо, як і про рішення щодо ліквідації громадської ради при міськвиконкомі. Нам його ніхто не показував, – говорить Василь Ковальчук. – Лише сьогодні нам показали звернення начебто членів громадської ради, але можу сміливо говорити про те, що вони давно виключені з її складу за невідвідуваність. Якщо людина небула на більше ніж трьох засіданнях без поважної причини, то ми маємо право виключити її зі складу громадської ради по закону.



Члени громадської ради наголошують на тому, що таке рішення міського голови суперечить Постанові Кабміну від 3 листопада 2010 року № 996, який регламентує роботу громадських рад усіх рівнів. Рішенням громадської ради від 5 грудня поточного року вже була створена ініціативна група із підготовки та проведення установчих зборів для обрання нового складу. Документ за підписом Мамая регламентує створення іншої ініціативної групи з іншим списком людей. Наразі офіційного коментаря міського голови немає.

До теми: Громадська рада при міськвиконкомі переймалася подорожчанням хліба

Подробиці подій читайте згодом на «Колі».

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter