У Полтаві прийняли обласний бюджет: акцент зробили на соцсферу та медицину

Гроші
21 грудня 2012 о 15:561310 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві прийняли обласний бюджет: акцент зробили на соцсферу та  медицину
Сьогодні на чотирнадцятій сесії обласної ради депутати прийняли бюджет області на 2013 рік.


фото з сайту my.plast.org.uaфото з сайту my.plast.org.ua

У день прогнозованого кінця світу на цьому питанні в депутатів вийшла з ладу система «Рада» і відмовив монітор. Проте за головний фінансовий документ області все ж проголосували: за бюджет депутати віддали 84 голоси, о – проти та 3 – утрималися.

Читайте також - Відбудеться позачергова сесія міської ради: прийматимуть бюджет на 2013 рік

Обласний бюджет затвердили в сумі 3 мільярда 16,5 мільйонів гривень. Він на 17 % (435,6 млн грн) більший за бюджет 2012 року і є бездефіцитним.

- Бюджет стабільний, і я сподіваюсь, що, починаючи з січня місяця, в першу чергу бюджетна сфера буде працювати стабільно і без проблем ми почнемо 2013 рік, - говорить Іван Момот, голова Полтавської обласної ради.

Акцент у новому бюджеті зробили на охорону здоров`я та соціальний захист населення. На медицину збільшили асигнування на 38%.

–  Основну частку займає приріст на охорону здоровя. Це дасть змогу забезпечити фінансування захищених статтей, а також певні кошти направити на бюджет розвитку, - пояснює Павло Кропивка, начальник фінуправління облдержадміністрації. – По соціальному захисту населення проти минулого року видатки збільшуються більше ніж нав 40% і складуть близько 105 мільйонів гривень.

Гроші спрямують на утримання закладів, які фінансуються з обласного бюджету та покращення обслуговування незахищених верств населення.

До теми - Полтавці в 2013 році безкоштовно не отримуватимуть телетюнерів

У бюджеті для області передбачили додаткову дотацію на вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів в сумі 35,9 млн грн. 25 % з них залишать в обласному бюджеті, а 75 % розподілять між містами і районами області. Бюджетом 2013 установлено обсяг резервного фонду обласного бюджету в сумі 10 млн грн.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter