5 порад, як полтавцям швидко "отямитися" після новорічного застілля

Здоров'я
Надія Труш26 грудня 2012 о 10:541862 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 5 порад, як полтавцям швидко "отямитися" після новорічного застілля
Як привести до ладу організм після активного новорічного святкування, позбутися похмілля – читайте далі.


фото з сайту videodisc.tvфото з сайту videodisc.tv

Швидко отямитися допоможуть народні методи від похмілля.

Але найперше – змусьте себе встати з ліжка, навіть якщо ви лягли спати о 5 ранку! Швидко в душ! Але не забувайте, що для непідготовленого організму холодна вода може зробити «неприємний сюрприз», може спровокувати застуду. Адже вранці зазвичай імунітет ослаблений. До речі, британські вчені переконані, що найкращим засобом від похмілля є мед.

До теми: Список найкращих засобів від похмілля з усього світу.

Тим, хто цікавиться фізкультурою, корисно зробити вправи на розтяжку. Ранкову зарядку можна скоротити до мінімуму, потягнутися в ліжку. До речі, деякі моржі, щоб позбутися похмільного синдрому, купаються в ополонці. Але не варто ризикувати непідготовленим. Іноді після похмілля може з’явитися апетит. Якщо ви належите до такої категорії людей – приготуйте собі смачний сніданок. Якщо ж їсти хочеться, а організм їжу не сприймає – допоможе квашена капуста. Вона активізує травлення і допоможе позбутися тих шкідливих шлаків, які отруюють зсередини ваш організм. Незамінний засіб від похмілля – наваристий, міцний бульйон із м’яса. Він подається з прісними коржами або з хлібом, гілочками зелені й з часником. Бульйон не перевантажує шлунок, дає відчуття ситості, а в зелені й часнику міститься велика кількість вітамінів.

Газовані напої врятують від похмілля

Для багатьох улюбленим засобом є розсіл із квашеної капусти, або з солоних огірків, тому що сіль затримує рідину в організмі. Добре виводять токсини молоко або кефір. Не рекомендується пити каву під час похмілля, бо вона підвищує тиск. До речі, існує думка, що напої типу Пепсі чи Коли допомагають при  похміллі. Ніхто не може пояснити  позитивний вплив, але говорять, що такі напої швидко долають похмілля, крім цього, виводять шлаки і сприяють випорожненню кишечнику.

Щоб обличчя не виглядало опухлим і несвіжим, потрібно скористатися зволожуючим кремом, а під очі потрібно нанести крем від синців або набряків під очима. Ця порада стосується також і чоловіків, не соромтеся користуватися кремом, сьогодні це вже вважається нормою, у магазинах можна купити й чоловічі креми. У давнину радили зранку випити склянку води з 20 краплями м’ятного спирту. Ще можна випити чай із шипшини або собачої кропиви і звіробій із медом. Можна скористатися аптечними засобами, які зможуть подолати похмільний синдром. Не зайвим буде прийняти активоване вугілля. Воно очистить кров від продуктів інтоксикації та допоможе вилікувати отруєння.

Топ-5 порад як позбутися похмілля

1. Мінеральна вода. Допомагає шлунку повернутися в нормальний стан, «промиває» організм від токсичного впливу алкоголю, позбавляє від нудоти, допомагає впоратися з відчуттям спраги. Тому перед святом варто запастися мінеральною водою. ЇЇ, до речі, можна зробити й за народним рецептом: на літр охолодженої очищеної води розвести 3 або 5 грам харчової соди.

2. Випити склянку води з 1 чайною ложкою меду. Добре допомагає томатний або апельсиновий сік.

3. Пучок свіжої петрушки, який потрібно пожувати, щоб позбутися нудоти та неприємного дихання.

4. Узяти склянку томатного соку і додати туди яєчний жовток. Усі компоненти перемішати та випити.

5. Примусити себе зранку поласувати гарячим звичайнісіньким супом. До речі, можна додати у нього насіння льону.

Від похмілля врятують банани

Так, саме фрукти допоможуть позбутися неприємних відчуттів. Банани – природне джерело калію і магнію, які виводяться з організму разом з алкоголем. Нестача магнію викликає втому і втрату апетиту. Також банани можуть допомогти при нудоті, так як діють в якості природного антациду. Ну, і крім того, банани допоможуть схуднути. Ще можна посмакувати імбирем, він допоможе заспокоїти шлунок. Подрібнивши корінь імбиру, можна їсти його сирим або додавати в чай.

Як уникнути переїдання на свята

Фахівці радять за два-три дні до свята зменшити кількість жирів і вуглеводів у своєму раціоні на 300-500 ккал. В організмі створиться невеликий енергетичний дефіцит, тож тоді можна буде спокійно ласувати святковими стравами без хвилювань за фігуру. 31 грудня до півночі підкріплюйте свої сили овочевим супом без картоплі. Також протягом дня можна їсти біойогурти, пити соки. Віддавайтеся повністю святковому настрою – ваше  здоров’я  від цього тільки виграє. За статистикою світових дієтологів, повернення до колишнього способу життя і звичайного режиму харчування дозволяють через деякий час схуднути за рахунок втрачених «новорічних» кілограмів.

фото з сайту be-health.info фото з сайту be-health.info 

Правила харчування за святковим столом

Не наїдайтеся в першу годину застілля. Необхідно закушувати, це золоте правило дієтологів. Віддавайте перевагу сухим червоним винам, у цих сортах міститься бромелайн, спалювач жиру. Зі страв вибирайте переважно білкові. Білок активізує обмін речовин. Не їжте солодкі фрукти після м’яса, жирні закуски та салати, щоб уникнути бродіння і неприємної важкості в животі. Концентруйтеся на кислих плодах і напоях, які стимулюють травні ферменти. Особливо цінний в цьому сенсі ананас: у ньому є природний спалювач жиру бромелайн, що діє як в кислому середовищі шлунка, так і в кишечнику. По можливості уникайте солінь і маринадів, які стимулюють апетит, або їжте небагато. Пийте якомога більше рідини. Питна вода – це і профілактика переїдання, і засіб швидкої допомоги для тих, хто «вхопив за столом зайвого». А ось напої, що містять кофеїн, абсолютно не підійдуть.

Секрети боротьби з похміллям від зірок

Володимир Кузьмін, виконавець відомого хіта «Ты сказка в моей жизни» лікує похмілля горілкою. Але вона має бути дуже якісною. Борис Гребенщиков у якості антипохмільного продукту використовує квас із хроном, редькою і часником. Або – звичайний огірковий розсіл. Дмитро Маликов вранці випиває філіжанку кави з чайною ложкою солі.

Також читайте:

Створено вакцину проти алкоголізму, яка викликає передчасне похмілля

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter