У Полтаві будуть "Новорічні вечорниці"

Новини
Ольга Матвієнко28 грудня 2012 о 10:181388 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві будуть "Новорічні вечорниці"
restoran.relax.ua Полтавців запрошують на "Новорічні вечорниці" напередодні Нового року за старим стилем. Гуляння відбудуться 13 січня 2013 року на Театральній площі. 
Із 13.00 жителів та гостей міста частуватиме варениками один зі спонсорів свята. На сцені виступатимуть творчі колективи Полтави. Не обійдеться і без різноманітних конкурсів та подарунків. Запрошуємо весело провести «старий» Новий рік із Маланкою , Василем та варениками!

Читайте також: Де розважитися в Полтаві на Новий рік та Різдво: перелік заходів

Довідка "Кола": Свято Маланки відмічають напередодні Нового року (31 грудня за старим стилем, 13 січня за новим - день преподобної Меланії, звідки й походить назва свята). В деяких селах Вінниччини у цей день готують традиційну святкову страву кров'янку, яку ще називають «маланкою». Також випікають спеціальні хліби «Маланку» та «Василя». На свято Маланки молодь (у масках або без них) усю ніч щедрує, ходить із «козою», водить переодягненого на Маланку парубка. Традиційні персонажі - «баба» Маланка та «дід» Василь. У давнину святкове переодягання виконувало важливі релігійно-магічні функції, але з часом цей звичай перетворився на веселу розвагу, маскарад. В Маланці нерідко використовують сучасні мотиви й персонажі (вояки, лікарі та ін.)