Полтавським сімейним лікарям до кінця лютого піднімуть зарплатню

Новини
16 січня 2013 о 15:151181 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавським сімейним лікарям до кінця лютого піднімуть зарплатню
Фото з сайту tsn.ua Полтавських медиків грошима стимулюватимуть іти працювати сімейними лікарями.
Про це сьогодні на нараді з головними лікарями Центрів первинної медико-санітарної допомоги заявив Олександр Удовіченко, голова Полтавської державної адміністрації. На території Полтавської області продовжують медичну реформу. З початку 2013 року в регіоні запрацювали 26 юридично самостійних Центри первинної медико-санітарної допомоги, у яких відтепер про стан здоров’я пацієнтів піклуватимуться сімейні лікарі. До кінця року планують відкрити ще 5 таких закладів. Але у новостворених центрах бракує відповідних кадрів – окулісти, хірурги та гінекологи не хочуть іти працювати сімейними лікарями. Тому влада вирішила заохочувати їх гривнею до перекваліфікації у сімейних лікарів. -Ми повинні, не чекаючи допомоги з Міністерства, дати якийсь посил для того, щоб усі медики зрозуміли: сімейним лікарем фінансово працювати вигідніше, ніж лором чи іншим вузьким спеціалістом. Потрібно зібрати голів райдержадміністрації і поставити перед ними завдання про збільшення оплати праці цієї категорії медиків. Шлях цей ми маємо пройти до кінця лютого, - заявив Олександр Удовіченко, даючи відповідне доручення Віктору Лисаку, керівнику Департаменту охорони здоров’я Полтавьскої ОДА.

На нараді керівників центрів первинної медико-санітарної допомоги пообіцяли підвищити зарплатню сімейним лікарям. Фото Марини Клименко.На нараді керівників центрів первинної медико-санітарної допомоги пообіцяли підвищити зарплатню сімейним лікарям. Фото Марини Клименко. Крім того, Олександр Удовіченко висловив ініціативу переглянути виділення коштів Центрам первинної допомоги у фінансуванні галузі охорони здоров’я міськими та районними бюджетами. Нині ця частка становить не менше 20%, що йде переважно на виплату заробітної плати лікарів. На думку губернатора, цей показник має сягнути 35-50%, що дасть можливість оновлювати обладнання та ремонтувати приміщення амбулаторій. Нагадаємо, у Полтаві з Нового року запрацювали 3 Центри первинної медико-санітарної допомоги. Натомість у Кременчуці до цього часу не відкрили жодного такого закладу, немає їх і у Полтавському районі. Загалом же на Полтавщині працюють 586 лікарів загальної сімейної практики. Вони контролюють стан здоров’я понад 85% мешканців області.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter