Жадан у Полтаві виступив заради хворого письменника і презентував чужу книгу (+фото)

Новини
Надія Труш26 січня 2013 о 23:181253 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Жадан у Полтаві виступив заради хворого письменника і презентував чужу книгу (+фото)
У Полтаві відбулися благодійні літературні читання, участь в яких разом з місцевими та київськими поетами узяв Сергій Жадан.


У кафе «Villa Krokodilа» прийшло більше 50  полтавців, аби послухати сучасну літературу та допомогти зібрати кошти для хворого письменника Павла Вольвача. Благодійні літературні читання "Люди дивують" радо підтримали і полтавці: виступали місцеві поети Дмитро Козуленко, Макс Солодовник, Ніка Новікова та інші.



Сергій Жадан на літературних читаннях у ПолтавіСергій Жадан на літературних читаннях у Полтаві

Нагадаємо, Павлу Вольвачу нещодавно видалили пухлину на шиї і виявили рідкісну саркому. Попри страшну назву хвороби, у нього є шанс, є надія і є бажання її перемогти.

Благодійні читання, вхід на які коштував 25 гривень, розпочали поетки-жінки, тож і поезія була ліричною, романтичною, трішки сумною. Після чого долучилися хлопці: молоді поети не лише презентували присутнім свої твори, але й смішили присутніх власними поетичними словами.



Бурхливі оплески та справжній ажіотаж викликав виступ Сергія Жадана. Виступ харківського майстра художнього слова і став родзинкою благодійного літературного вечору. Однак на заваді виступу Жадана жартома став полтавець, який перепросив, що перебиває і сказав, що для нього класно бути сьогодні у залі, назвавши захід "жестю", чим викликав усмішки присутніх.

Жадан прочитав полтавцям кілька своїх віршів, серед яких – на соціальну тему і лірику. Оплески, сміх, сум – такі емоції викликав Сергій Жадан, читаючи. Вільних місць у залі не було, тож працівники закладу доносили стільці з іншої зали. На підтримку Павла Вольвача не лише читали, але й співали, зокрема відома полтавська група «Брат Кіндрат». Їх полтавці довго не хотіли відпускати зі сцени, вимагали пісень. Музиканти виконали кілька композицій, під оплески присутніх, а дехто ще й  підспівував та танцював.

На читаннях мав бути присутнім ще один харківський письменник, Сашко Ушкалов. Однак він не зміг приїхати, тож його нову книгу "Жесть" презентував полтавцям Жадан, зачитавши уривок з неї.

Наприкінці заходу присутні окупували Сергій Жадана, за автографами та підписами його книг, які можна було купити. Дехто просто підходив сказати "Спасибі, що Ви пишете, Ви класний!", дехто - потиснути руку та привітатися особисто.

Інтервʼю з Сергієм Жаданом, в якому він розповів «Колу» про творчість, хобі, чому має багато блокнотів та про те, чому мовчить про своє особисте життя – шукайте на нашому сайті згодом.

До речі, відомі полтавці часто беруть участь у різних благодійних акціях. Нещодавно  Геращенко, Лоік, Рафанумезана та інші талановиті полтавці виступали заради життя

У Києві Артем Лоік, «Принципова зміна» і інші співатимуть заради хворої полтавки

У Полтаві влаштують концерт заради полтавця, який потрапив під лавину

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter