Проїзд у полтавських приміських потягах не подорожчає

Новини
31 січня 2013 о 11:07888 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Проїзд у полтавських приміських потягах не подорожчає
Полтавці платитимуть за проїзд у приміських поїздах за старими цінами.


Вартість квитків на приміські потяги залишать без змін (фото з сайту news.bigmir.net)Вартість квитків на приміські потяги залишать без змін (фото з сайту news.bigmir.net)

Південна залізниця вирішила не піднімати тарифи.

Раніше ми писали, що з  1 лютого на Південній залізниці вводять нові тарифи на проїзд у приміському пасажирському сполученні.

- Проте враховуючи невисокий рівень прибутків більшої частини населення в Харківській, Сумській, Полтавській регіонах, Південна залізниця відмовилась від вже погодженого рішення щодо індексації тарифів на приміські перевезення, - повідомляють у прес-центрі Південної залізниці.

Залишити вартість проїзду вирішили без змін, оскільки приміські поїзди сьогодні найдоступніший та швидкісний вид транспорту, який до того ж забезпечує масові перевезення пасажирів на великі відстані та надає в повній мірі можливість скористатися своїм правом на безкоштовний (пільговий) проїзд деяким категоріям громадян.

Читайте також - У Мінінфраструктурі пояснили, чому досі залізничні квитки продають без паспортів

На сьогодні рівень діючих приміських тарифів не відповідає тим витратам, які несе залізниця в сфері приміських перевезень. Витрати залізниці при здійсненні даного виду перевезень покриваються доходами лише на 9%.

Відповідно до Закону України «Про залізничний транспорт» при рівні тарифів на перевезення пасажирів в приміському сполученні, які не забезпечують рентабельність цих перевищень, збитки залізниці повинні компенсуватися із місцевих бюджетів. Проте це питання до кінця залишається не вирішеним.

Нагадаємо, що у 2011 році Полтава заборгувала залізниці два мільйони

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter