Стежками полтавського дендропарку сьогодні їздили на лижах

Дозвілля
Ольга Матвієнко2 лютого 2013 о 14:301250 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Стежками полтавського дендропарку сьогодні їздили на лижах
Лижна естафета, яку планували провести ще 22 січня, відбулася сьогодні у полтавському дендропарку. Охочих стати на лижі виявилося менше, ніж глядачів.


Участь у лижному забігу взяли близько 27 спортменів-любителів від 8 до 74 років. Активістів не злякала плюсова температура і не відбила спотривного запалу мала кількість снігу:

- Я вважаю, хто вміє кататися, той отримує тут задоволення. Хто любить кататися, той теж отримав задоволення. Усе інше не важливо, навіть, що сніг такий. Я дуже задоволена сьогодні, - поділилася враженнями Надія Яківна, яка і в п`ятдесят дає фору молодшим учасникам.

Підтримати здоровий спосіб життя прийшов і голова Полтавської ОДА Олександр Удовіченко, який розповів:

- Ми хочемо популяризувати здоровий спосіб життя цим заходом. Лижна естафета стала традиційною в дендропарку.

Сам очільник області на лижі не став. Замість нього спробував сили Уван Момот, голова Полтавської облради:

- Метрів через 300 згадав як кататися, бо в дитинстві дуже багато їздив на лижах. Зараз катаюся на гірськолижній базі під Полтавою, там багато зусиль докладати не потрібно.

Усі охочі мали змогу пробігти дистанцію на час. Серед них визначили переможців у кількох групах:



Серед чоловіків (старша група):

І місце –Іван Кошуба;

ІІ місце – Володимир Москаленко;

ІІІ місце – Олександр Тищенко.



Серед чоловіків (молодша група):

І місце – Воломирир Тищенко;

ІІ місце – Ігор Магас;

ІІІ місце – Іван Шаповал.

Серед жінок:

І місце – Анастасія Дойнікова (Миргород);

ІІ місце – Надія Сердюк;

ІІІ місце – Людмила Тищенко.

До речі, саме Анастасії Дойніковій - 74 роки.



Цей захід - один із низки, які спрямовані на відновлення колишньої слави найбільшої у Полтаві рекреаційної зони для місцевих жителів та гостей міста.

- Проект відновлення дендропарку вже має суттєві результати, - зазначила Оксана Деркач, секретар міськради. - Минулого року використали 700 тисяч гривень. Плануємо виділити 20 мільйонів на реконструкцію. Хочемо зробити парк центральним місцем відпочинку полтавців.

Читайте також, як перед Новим роком у дендропарку змагалися туристи

Крім вивозу сміття, якого волонтерські загони назбирали під час "суботників" не одну вантажівку, реконструкція парку полягала у спорудженні паркану біля центрального входу. Тепер сюди не їздять машини. Почистили насадження від самосіву і старих дерев,  прочистили русла струмків і ставки.

Восени у парку почали відновлювати насадження: біля русла струмка, неподалік центрального входу, насадили кущі калини і туї, а у віддаленому куточку - унікальні екхотичні рослини (дерево гінкго, гібіскус, ліану). Проте, активісти однієї з полтавських громадських організації відзначили:

- Ми та активісти із різних організації, полтавці, робимо багато для відродження дендропарку. Але наштовхуємося на нерозуміння самих мешканців нашого міста. Більшість тих кущів, які ми посадили у жовтні, викопали через кілька тижнів.

Тим не менше, дедропарк уже змінив своє обличчя. Це відзначають і учасники сьогоднішньої лижної естафети:

- Дендропарк уже не схожий на той смітник, яким був ще не так давно. Це приємно. Добре, що починають влаштовувати все більше акцій і змагань тут, - розповіла лижниця Марія.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter