На гачок до телефонних шахраїв потрапила ще одна полтавська пенсіонерка

Новини
Ольга Матвієнко5 лютого 2013 о 12:00963 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
rtb.rv.uaДнями у Полтаві зареєстрували черговий випадок телефонного шахрайства. Цього разу чималу суму грошей виманили у 75-річної жінки.


8 тисяч гривень видурили у пенсіонерки в обмін на звільнення сина, якого начебто затримали за наркотики.

Як розповіли в прес-службі Київскього райвідділу міліції міста Полтави, шахрай зателефонував і представився старенькій працівником міліції. Телефонував близько 11 години дня.

– Він сказав, що сина потерпілої затримали за перевезення наркотиків, і якщо не хоче, аби проти нього не порушили кримінальну справу, то потрібно заплатити. Інакше посадять на 8 років у в’язницю, – розповів Володимир Пасічко, помічник начальника Київського РВ ПМУ УМВС України в Полтавській області.

До теми: Ще одного полтавця ошукав Інтернет-шахрай з іншого міста


Ціна відкупу, яку запросили зловмисники спочатку – 5 тисяч. Потерпіла швидко взяла гроші і побігла до найближчого терміналу. Зловмисники продиктували номери телефонів, які потрібно було поповнити на усю суму.

Коли перечислила гроші, то знову зателефонувала тому чоловіку. Кошти на вказані телефонні номери надійшли, але перерахувати потрібно було 5 тисяч не у гривнях, а в доларах. Таких грошей у пенсіонерки не було, тому почала благати відпустити сина і пропонувала забрати все, що у неї є – ще близько 3 тисяч.

Коли невідомий змилувався над нею і ці гроші теж надійшли на вказані номери, «міліціонер» повідомив, що затриманого відпустили і він скоро буде вдома.

Тільки після цього жінка передзвонила синові і дізналася, що той цілий день був на роботі, у міліцію не потравпляв.

Зрозумівши, що її ошукали, жінка без жодної надії передзвонила на номер «правоохоронця». Великим здивуванням стало те, що шахрай відповів. Продовжуючи вдавати службовця правопорядку, пояснив, що начебто затриманий ними чоловік, назвав ім’я жінки, представився її сином і дав їм номер телефону. Співрозмовник пенсіонерки визнав свою помилку і запропонував зустрітися у неї вдома, щоб віддати гроші.

– На той момент я уже розуміла, що розмовляю із злочинцем, тому категорично відмовилась: він хотів зайти до квартири, побити мене і винести з квартири мої речі, – розповіла потерпіла.

Після цієї здогадки жінка вирішила подзвонити у справжню міліцію.

– Останнім часом, не дивлячись на роз’яснювальну роботу, яку ми проводимо, подібних випадків стало більше. Особливо тих, де шахраї представляються працівниками міліції. Дуже часто шахраї обирають жертв з іншої області. Розслідуючи подібні випадки, ми з’ясовували, що перечислені жертвами кошти знімали у сусідніх із Полтавою областях, – розповів Володимир Пасічко. – Шанси знайти правопорушників дуже високі і раніше вже затримували підозрюваних у таких самих справах.

Читайте також: Полтавець, продаючи мед через Інтернет, втратив майже 4 тисячі гривень
Наразі порушили кримінальне провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України – шахрайство.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter