Полтавець, продаючи мед через Інтернет, втратив майже 4 тисячі гривень

Ситуація
28 листопада 2012 о 11:0026081 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавець, продаючи мед через Інтернет, втратив майже 4 тисячі гривень
35-річний житель обласного центру хотів продати тону меду за 30 тисяч, а в результаті став жертвою шахрайства.
Розмістивши своє оголошення про продаж меду в Інтернеті, його ошукали майже на 4 тисячі гривень.

Фото kolo.poltava.uaФото kolo.poltava.ua

До речі, у Полтаві купити чи продати мед можна на Святові меду

- Мій батько, який проживає в одному із районів Полтавської області, займається бджільництвом, - повідомив ошуканий працівникам міліції. – Для того, щоб продати заготовлений цього року мед, я розмістив оголошення в Інтернеті. Через деякий час мені зателефонував невідомий чоловік – представник фірми, назву якої я не запам’ятав та запропонував купити наш мед за 30 тисяч гривень. Пропозиція була непоганою, тому я погодився.

Незнайомець довго розпитував про якість меду, коли і де зібраний, інші дрібниці, що викликало враження обізнаності покупця. Тож у полтавця це викликало довіру до незнайомця.

- Для перерахунку коштів чоловік надав потенційному покупцеві номер своєї банківської картки, - повідомив Володимир Пасічко, помічник начальника Київського РВ ПМУ УМВС України в Полтавській області. - Та незнайомець,мотивуючи необхідністю сплати якихось податків, попросив чоловіка назвати ще й своє прізвище та ім’я, а також ідентифікаційний номер. Не підозрюючи нічого лихого, чоловік надав покупцеві й цю інформацію. Коли ж через декілька годин пішов до банкомату перевірити отримані 30 тисяч, то з великим здивуванням побачив, що там немає не тільки обіцяних грошей за мед, але і його власних – майже 4 тисяч гривень.

До теми - Міліція шукає шахрайку, яка полтавці «зняла порчу» за 6 тисяч гривень

Полтавець одразу звернувся до правоохоронців. За даним фактом уже розпочали кримінальне провадження. Дії невідомого, який ошукав продавця меду, кваліфікуються за частиною 3 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки). У разі затримання, його чекає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter