Полтавські волонтери не вірять у скаженого собаку

Новини
Ольга Матвієнко8 лютого 2013 о 12:302180 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
tsn.ua У Центрі захисту живої природи «Юний європеєць» до повідомлення про собаку, хвору на сказ, ставляться скептично.


– У Полтаві вже кілька років не було випадків зараження безпритульних тварин сказом. Проте часто надходять повідомлення, щоб ми приїхали або КАТП 1628 і забрали собаку скажену, бо вона кусає людей, ледь не горло кому перегризла. Але насправді, люди просто не дуже добре ставляться до цих собак, - розповів Сергій Матвєєв, заступник голови наглядової ради організації.

Зокрема,  зазначив Сергій Матвєєв,  багато викликів надходило і з того району, в якому від учора сталося більше 20 нападів собаки на людей.

Нагадаємо, у Київському районі собака за добу покусала 28 людей, серед яких діти

– Із вулиці Халтуріна часто надходять такі повідомлення. Там просто не дуже добре ставляться до безпритульних собак. Ми приїжджаємо, викликаємо КАТП, а виявляється, що там одна, загнана собака, яка навіть не гавкає на людей,– прокоментував Матвеєв.

Проте, активісти «Юного європейця» говорять, що в разі, коли людей покусала собака із підозрою на сказ, ловити її і одразу вбивати – не вихід. Її потрібно два тижні тримати в карантині. Якщо вона помре, то тоді необхідно рятувати людей. Якщо нічого не станеться, повідомлення про сказ не підтверджується.

У ГО "Право на життя", яка теж допомагає безпритульним  тваринам, повідомлення про цього собаку не надходило.