Топ-10 найшкідливіших продуктів харчування

Новини
Ольга Правденко28 лютого 2013 о 11:305087 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото з сайту maximum.ru/Весна – найкраща пора для того, щоб змінити свій раціон, включити до нього здорову їжу та викинути назавжди шкідливі продукти харчування.
За роки довгих спостережень та досліджень вчені склали топ-10 найшкідливіших продуктів.

Перше – жувальні гумки, пастила, мармелад, особливо надто яскравих відтінків

Продуктами харчування їх можна назвати умовно, бо містять вони лише харчові добавки: загусники, підсолоджувачі, цукрозамінники, стабілізатори, емульгатори, а також інші шкідливі для людини складові. Якщо їх вживати постійно, то в результаті можна отримати зневоднення організму, хвороби печінки і нирок, діарею, хвороби шлунково-кишкового тракту і шкіри, алергію.

Друге – чіпси, картопля «фрі», сухарики

Картоплю «фрі» у ресторанах швидкого приготування смажать в олії, яку використовували багато разів, а технологія виробництва чіпсів стимулює появу канцерогенів. До того ж в чіпси додають синтетичні ароматизатори і підсилювачі смаку. Якщо часто їсти цю їжу, можуть виникнути такі хвороби, як діабет, ішемічна хвороба серця і навіть рак.

Третє – газовані солодкі напої

Газовані солодкі напої – це суміш хімії, цукру та газів. До того ж цукрозамінник в них, як правило, синтетичний. Плюс до цього – барвники та ароматизатори проникають до кожної клітинки завдяки вуглекислому газу. Часте споживання цих напоїв призводить до проблеми з серцем, цирозу печінки, алергії, раку.

Четверте – шоколадні батончики

Їхній склад – це поєднання величезної кількості калорій з хімічними добавками, фарбниками, ароматизаторами. А велика кількість цукру в них навіть викликає звикання.

П’яте – ковбаси, сосики, копченості

Ці смачні на перший погляд м’ясні та рибні вироби, містять більше ароматизаторів та барвників, ніж м’ясо. До складу копчених м’яса і риби входит багато канцерогенів, які утворюються в процесі обробки у вигляді речовини бензопірену. Крім цього, все більше виробників переходить на генно модифіковану сировину (приміром, сою, яку часто додають у ковбасу, або навіть використовують замість м’яса). Якщо постійно їсти ковбаси та копченості, то отримаєте діарею, алергію, головні болі, злоякісні пухлини, порушите мікрофлору кишечника.

Шосте – майонез, кетчуп, фабричні соуси

Ці продукти, які для багатьох є щоденною добавкою до всіх страв, не тільки вкрай калорійні, але й насичені хімією. У них багато оцту, загусників, підсилювачів смаку. Вони вражають органи шлунково-кишкового тракту, серце, призводять до ожиріння.

Сьоме – маргарин, тістечка

Маргарин – це  трансгенний жир, найшкідливіший вид жиру. Для людини небезпечними є всі продукти з його вмістом. Це тістечка, торти з кремом, вироби з листкового тіста. Надмірна любов до цих насичених цукром і жиром продуктів практично гарантує порушення обміну речовин і зайву вагу.

Восьме – фаст-фуд

Найшвидша їжа за приготуванням – смажена: біляші, чебуреки, самса, шаурма – дуже шкідлива. Тому що смажать все це часто в одній і тій же олії, яку можуть не міняти декілька діб. Результат – все ті ж канцерогени. З роками подібне харчування призводить до коліту, гастритів, печії, закрепів.

Дев’яте – сіль

Уже давно відомо, що надмірне споживання солі шкідливо впливає на нервову систему, шлунково-кишковий тракт тощо. Для збереження нормального самопочуття потрібно хоча б звести її споживання до мінімуму.

Десяте – алкогольні напої

Не варто вірити тим, хто стверджує, що в малих дозах алкоголь корисний. Навпаки, навіть одна чарка спиртного здатна зашкодити засвоєнню вітамінів, порушити кровообіг і викликати проблеми зі шлунком. Крім того алкоголь – це зайві калорії.

До теми:  У піст – про шкоду та користь м’яса

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter