Полтавські черлідери поїдуть на всеукраїнські змагання

Спорт
Ольга Правденко13 березня 2013 о 09:021663 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
В обласному центрі вже вдванадцяте відбувся відкритий чемпіонат міста Полтави з черлідингу та стренфлексу
на призи ректора Полтавського національного педагогічного університету (ПНПУ) професора Степаненка М.І.Започаткований захід був ще колишнім ректром Володимиром Пащенком  і нинішній ректор продовжує ці традиції.

Фотоогляд можна побачити тут


– 12 років тому ми починали з аеробіки. Нині змагання відбуваються з аеробіки, черлідингу і стренфлексу. Раніше змагання називалися міськими, потім обласними, сьогодні – це вперше відкритий чемпіонат міста, – коментує Тамара Жалій, декан факультету фізичного виховання ПНПУ, на базі якого проводилися змагання. – Черлідинг порівняно новий вид спорту, який виник через необхідність підтримувати професійні команди з футболу та волейболу. Черлідери з помпонами, як правило, підтримують свої команди під час гри. Наша уіверситетська команда з чарлідингу у лютому зайняла друге місце на чемпіонаті України.

Учасниками змагань цього року були команди Харківського національного автодорожного університету (ХНАДУ), Полтавського національного педагогічного університету, інститут фізкультури Сумського педагогічного університету, Полтавського національного технічного унівесритету (ПНТУ), гімназія  № 31 міста Полтави, а також 5 команд ПНПУ.

Змагалися учасники команд в стренфлексі – силові вправи (віджимання, скакання тощо) та в черлідингу. Були групові та дуетні команди. Дівчата, адже черліднгом займаються саме вони, показували свою вправність в гнучкості, танцях, стрибках. Приваблювали виступи не лише своєю технічністю, а й  танцювальністю та яскравим одягом учасниць.

За словами Тамари Жалій, студенти факультету фізичного виховання участі не брали в змаганнях зі стренфлексу, щоб не завоювати всі призові місця, вони були суддями та арбітрами.

Перше місце здобула команда дівчат з черлідингу факультетут філології та журналістики (ПНПУ), друге – команда фізико-математичного факультету (ПНПУ), третє – ПНТУ.

Читайте також -  Полтавський плавець став чемпіоном України

Кращими дуетами визнали учасників з факультету філології та журналістики,  ХНАДУ, та фізико-математичного факультету.

Всі команди нагороджені були грамотами  міського управління сімї, молоді та спорту і грошовими призами від ректора університету.   350 гривень – за перше командне  місце, 250 гривень – за друге, 200 – за третє.

Переможці поїдуть на чемпіонат України, який відбудеться восени.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter