Брати Капранови у Полтаві заспівали "кобза-реп" для студентів (+фото)

Дозвілля
Ольга Матвієнко20 березня 2013 о 18:372571 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Брати Капранови у Полтаві заспівали "кобза-реп" для студентів (+фото)
Відомі українські письменники та видавці брати Капранови виступили перед полтавськими студентами: презентували новий роман, зачитали вірші і заспівали "кобза-реп".
Полтавським студентам сьогодні першим випала можливість поспілкуватися із відомими письменниками братами Капрановими. В університеті економіки і торгівлі вони презентували роман "Щоденники моєї секретарки" і уривок програми "Любіть українок". Сьогодні цю програму повністю покажуть в обласній бібліотеці. Нагадаємо, що о 20.00 в одному із полтавських клубів брати разом з полтавськими та київськими письменниками влаштують янгольський шабаш. "Творча зустріч за форматом" проходила у невеликій лекційній аудиторії, де зібралося щонайбільше півсотні студентів. Презентація книги від Капранових - не просто зачитування уривків із нового роману "Щоденник моєї секретарки". За годину студенти здійснили подорож від трагічного до іронічного, романтичного і зрештою смішного. Зачитування тексту перемежовувалося із декламацією віршів улюблених поетів відомих близнюків і покладені на музику поезії. Стиль виконання Віталія і Дмитра теж своєрідний: - Ось такий речитативний наспів зараз називають репом. Ми думаємо, що приблизно те саме робили кобзарі 500 і більше років тому. Ми цей новий стиль у музиці назвали "кобза-реп", - пояснили письменники. Наприкінці зустрічі, коли так званий формальний етап спілкування завершився, братам вдалося розтормошити студентів-кооператорів. Їм більше до смаку припав не хоч і іронічний та тонкий, проте серйозний роман, а іронічна, добре засмачена ненормативною лексикою поезія  Юрка Позаяка, Макса Паленка, Артема Полежаки, Михайла Карпового. Прозвучали зрештою і вірші авторства Капранових: - Ми себе вважаємо досить серйозними прозаїками, але у кожного є друге "я". І воно іноді пише вірші, причому доволі сороміцького змісту, - анонсував один із братів і зачитав "Любіть українок". До теми: Письменник Сергій Жадан розповів у Полтаві, чому безробітний. Інтерв’ю Як зізналися Віталій та Дмитро, головна обіцянка. яку вони дали викладачам ніверситету напередодні лекції, що студенти вийдуть після неї кращими і це начебто вдалося. - Звичайно працювати зі своєю аудиторією легше. Більш сприйнятливі філологи, а для цих студентів поезія і література загалом - дивний чужий світ. Але ось і вони не втрималися і сміялися, - зазначили письменники. Дивіться відео, як брати Капранови заспівали про шкоду алкоголю і його згубний вплив на молодий організм Завтра у газеті "Коло" читайте в ексклюзивному інтерв’ю з братами Капрановими: найвідоміші видавці та письменники розповіли, чому простіше близнюкам бути однаковими, простіше одружитися та жити з близнючками під одним дахом двома родинами. А також про те, як брати творять історію України в коміксах та багато іншого.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter