У полтавських лісах можна цивілізовано відпочивати

Новини
Ольга Правденко28 березня 2013 о 15:012562 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У полтавських лісах можна цивілізовано відпочивати
Спеціально обладнані зони відпочинку можна знайти у полтавських лісах.


Облаштували їх лісівники 8 лісгоспів Полтавщини. Відпочити тут можна безкоштовно.

З приходом весни більшість людей полюбляє проводити дозвілля в лісі, адже там можна і подихати свіжим повітрям, і організувати пікнік.  Нині в лісах Полтавщини – це можна зробити цивілізовано в спеціальних рекреаційних пунктах або зонах відпочинку, які  є в кожному з 8 лісгоспів Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства (ПОУЛМГ).

– Загалом в наших лісових господарствах зараз налічується понад 50 місць відпочинку, перші з них з’явилися досить давно, але за останніх 2-3 роки їх кількість значно зросла. Усі вони знаходяться в лісі неподалік траси. Це для того, щоб відпочивальники не йшли в лісову гущавину, не смітили там та не спричиняли пожежі, розпалюючи вогнище, або палячи суху траву та листя для забави.  Крім того в глибині лісу рекреаційні пункти не кожен зможе знайти. Серед них виділяють покращеного типу та звичайні ( без накриття та майданчиків). Як правило, великі місця відпочинку мають власну назву – говорить Лілія Гнатенко, прес-секретар ПОУЛМГ.

Всі рекреаційні пункти відпочинку безкоштовні. Їхня основна мета – цивілізований відпочинок, аби уникнути пожеж та забруднення лісів.

Що входить до місць відпочинку покращеного типу:

– альтанка ( їх може бути кілька, від 1 до 8), всі вони зі столом та лавами, під накриттям, розраховані на малі та великі компанії від 8 до 20 людей. Альтанки бувають різної форми: гриба, куреня, з круглим дахом тощо;

– мангали або спеціально зроблені місця для вогнища;

– заготовлені дрова;

– дитячий майданчик з гойдалками;

– туалет та смітник.

– На жаль, досвід показує, що не всі люди вміють відпочивати цивілізовано. Після того, як кілька разів намагалися вкрасти мангали, ми їх глибоко вбили в землю та зацементували, – каже Лілія Гнатенко. – От минулого року до 9 Травня лісівники відкрили нове місце відпочинку «Лісовий затишок» по трасі Київ – Харків, вже буквально за тиждень воно було завалене сміттям, і це попри те, що там є спеціально обладнаний смітник !– наголосила прес-секретар.



Найбільшими місцями відпочинку в полтавських лісах є:

– «Козацька забава» по трасі Полтава – Котельва, одна з найкращих. Там знаходиться 7 альтанок-куренів. Біля кожного куреня є або мангал або місце для вогнища. До комплексу входить майданчик для гри у футбол та волейбол, дитячий майданчик, а також там є плакати з інформацією про гриби, безпечний відпочинок, ліс тощо.

– Біля лісопарку «Ковпаківський» (Котелевський район) –  великий рекреаційний пункт з кількома альтанками, в які вміщається компанія з 30 осіб. Майданчик знаходиться неподалік річки, дуже популярний серед місцевого населення, там навіть гуляють весілля та влаштовують різноманітні заходи на рівні влади.

–       «Лісовичок», по трасі Хорол – Оржиця. Його особливості: Свердловина з питною водою, дитячий майданчик, освітлення.

–       «Дубочок», Лубенський район по трасі  Київ-Харків-Довжанський. Окрім осново оснащення має ще й  декорований місток, грибки, качелі.

–       Доглядають за такими пунктами лісники, а будують їх власним коштом лісгоспи. Вони є практично в усіх регіонах України, але на Полтавщині їх чи не найбільше, – акцентувала прес-секретар.

Цього року в кожному лісгоспі теж буде відкрито по декілька пунктів відпочинку.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter