Затвердили новий порядок отримання закордонних паспортів

Новини
4 квітня 2013 о 17:093020 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото з сайту www.pravda.lutsk.uaКабінет Міністрів затвердив новий порядок отримання паспорта громадянина України для виїзду за кордон.
Закордонний паспорт можна отримати за 170 гривень. Про це повідомили в прес-службі уповноваженого Верховної Ради з прав людини, – пишуть на bessarabiainform.com.

Уряд затвердив зразки бланків документів, що засвідчують особу, підтверджують громадянство України або спеціальний статус особи.

Читайте також - В Україні можуть узаконити подвійне громадянство

Паспорт громадянина України для виїзду за кордон видається територіальним органом або підрозділом Державної міграційної служби України (за кордоном - закордонним дипломатичним установою).

Відповідно до припису пункту 27 Порядку для оформлення паспорта для виїзду за кордон (у разі тимчасового виїзду за кордон) особа подає: заяву-анкету; паспорт громадянина України, свідоцтво про народження (у разі оформлення паспорта для виїзду за кордон вперше); платіжний документ з відміткою банку про сплату державного мита або оригінал і копії документа про звільнення від сплати державного мита (консульського збору).

До теми – Українці зможуть оформити закордонний паспорт незалежно від місця проживання

Паспорт видається не пізніше ніж через 30 календарних днів з дня оформлення заяви-анкети, а якщо заява-анкета оформлена на термінове отримання паспорта, він видається не пізніше ніж через 10 робочих днів. У разі постійного виїзду за кордон або оформлення паспорта в закордонній дипломатичній установі - на строк до трьох місяців; на строк до 3-х днів - у зв'язку з необхідністю термінового виїзду, пов'язаного з лікуванням.

Відповідно до пункту 49 Порядку під час видачі паспорта для виїзду за кордон проводиться перевірка персональних даних особи, на ім'я якого оформлено паспорт для виїзду за кордон, шляхом зчитування інформації з безконтактного електронного носія.

Крім паспорта з електронним носієм персональних даних затверджено зразок та порядок отримання паспорта, який не містить безконтактного електронного носія. Такий паспорт має право отримати кожен громадянин України незалежно від віку, який через свої релігійні переконання відмовився від отримання паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм.

Термін оформлення закордонного паспорта скоротять до 20 днів.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter