У Мінінфраструктури спростовують інформацію про подорожчання бензину на 6-7 гривень

Авто
9 квітня 2013 о 15:00897 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото з сайту portal.lviv.ua Міністерство інфраструктури України заявляє, що інформація про подорожчання пального на 6-7 гривень унаслідок підвищення акцизного збору не відповідає дійсності.


Про це повідомили на zik.ua. Шляховики пропонують упровадити поетапне, у міру економічного зростання, до 2018 року збільшення ставок акцизного збору на нафтопродукти до розмірів, які б дорівнювали мінімальним європейським.

– Сьогодні оптимізація акцизу на пальне до мінімального європейського рівня – це лише пропозиція Мінінфраструктури і Укравтодору, яка викликана необхідністю збільшення надходжень і виключно цільового спрямування коштів на поліпшення якості доріг в Україні і, відповідно, підвищення безпеки руху, – наголошують у прес-службі міністерства.

Згідно з повідомленням, передбачається, що після опрацьовування робочою групою і Комісією з реформування дорожньої галузі проект буде розміщений на сайті Мінінфраструктури для публічного обговорення.

До теми - У Полтаві водійські права відтепер видаватимуть лише на 10-20 років

– І лише після урахування зауважень і пропозицій експертів на розгляд уряду буде представлений економічно обгрунтований і зважений проект нормативного акту, – пояснили в прес-службі.

За інформацією Мінінфраструктури, в Україні діють найнижчі акцизні збори на пальне, порівняно з іншими країнами Європи – 198 євро за тонну на бензин і 46-98 євро за тонну на дизельне пальне. При цьому в Нідерландах акцизний збір на бензин становить 948 євро за тонну, на дизпальне – 490 євро за тонну, у Німеччині – 851 євро і 534 євро відповідно, у Польщі – 494 євро і 375 євро. У середньому по Євросоюзу мінімальні акцизні ставки становлять 466 євро за тонну бензину і 375 євро за тонну дизпального.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter