Полтавці надавали людям можливість здійснювати міжнародні дзвінки за рахунок інших абонентів

Ситуація
Олег Дубина12 квітня 2013 о 10:49815 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото www.4bloka.com/Молоді хлопці заробляли на незаконних дзвінках закордон.
В обласному центрі нещодавно були затримані чоловіки 21-го та 22 років, які за допомогою спеціального обладнання надавали послуги міжнародного зв’язку за рахунок простих абонентів. Вони були затримані на гарячому слідчо-оперативною групою, - повідомили у прес-службі УМВС у Полтавській області.

До теми: полтавець обдурив друга заради 9 тисяч доларів.

- Житель одного з будинків почув незрозумілі звуки біля однієї з квартир та викликав міліцію, - розповідає Роман Сипко, лейтенант міліції.  -  Під час проведення зовнішнього огляду зловмисників, які були затримані,  стало зрозуміло, що намірів проникнути до жодної із квартир вони не мали. У них не було жодних пристроїв для того, щоб відкривати двері помешкань. Натомість, були виявлені спеціальні телефонні апарати, що дало нам підстави запідозрити їх у незаконному втручанні у роботу ліній електрозв’язку.

Як виявилося згодом, зловмисники за допомогою саморобного телефонного апарату підключались до звичайних міських номерів телефонів та дзвонили на спеціальний телефонний номер за кордон, - розповів один із молодиків. У подальшому дана лінія використовувалась для проведення міжнародних дзвінків.

До теми: у Полтаві телефонний шахрай обікрав пенсіонера на 6 тисяч гривень.

Наразі відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 361 Кримінального кодексу України (несанкціоноване втручання в роботу мереж електрозв’язку, вчинене групою осіб). Полтавцям загрожує позбавлення волі на строк до п’яти років.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter