Антимонопольний комітет погодив проїзд по 2 гривні у Полтаві

Новини
18 квітня 2013 о 11:421434 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото з сайту Фото з сайту kolo.poltava.ua Полтавське відділення Антимонопольного комітету  погодило проїзд  по 2 гривні в обласному центрі.
Про це сьогодні, 18 квітня, на прес-конференції повідомив Володимир Оніщенко, голова Полтавського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

– Три тижні тому  до нас звернувся міськвиконком за погодженням  проекту рішення  про підняття  тарифу на проїзд  в автобусах у Полтаві  до 2,5 гривень, – зазначив Володимир Михайлович. – Три перевізники  надали свій пакет документів, що, на їх думку, обґрунтовує це підвищення. Але ми відмовились погоджувати таку вартість проїзду, оскільки вона була значно завищеною. Нещодавно Полтавський міськвиконком звернувся вдруге, але вже з підняттям тарифу на проїзд до 2 гривень. Я особисто не раз зустрічався з перевізниками. Вони надали 7 пакетів документів. Єдиним перевізником, який надав вичерпний перелік, до яких у нас не виникло  жодних претензій, стало КП "Полтаваелектроавтотранс".  Антимонопольний комітет погодив тариф на проїзд по 2 гривні у автобусах, що курсують у звичайному режимі руху, для усіх перевізників незалежно від форми власності. Але ми даємо рекомендацію Полтавському міськвиконкому жорстко контролювати забезпечення усіх маршрутів міста транспортом, що працює у звичайному режимі руху.

Про погодження Антимонопольним комітетом нових тарифів на проїзд у транспорті, що курсує в режимі маршрутного таксі або експрес-режимі, мова взагалі поки що не йде.

При чому Володимир Оніщенко зазначив, що у Полтаві простежуються тенденція до встановлення  монопольного становища на ринку транспортних перевезень –  з 20 перевізників, що працювали у місті, залишилось 17. Це стане наступним предметом дослідження Полтавського  обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter