Трохи більше, ніж за тиждень до Великодня у Полтаві влаштували дегустацію куличів від полтавських виробників.
Визначали, чия ж паска найсмачніша, на базі ДП "Полтавастандартметрологія".
– Конкурс "Полтавський Великдень" вже став традиційним. Він проходить шостий рік поспіль, – розповіла генеральний директор підприємста Алла Миронова. – Ми хочемо, аби полтавці дізналися, які вироби до Великодня найсмачніші.
До теми: У Полтаві на Театральні площі встановлять двометрову писанку
На розсуд журі та представників ЗМІ більше 17 видів пасок представили 8 хлібопекарських підприємств Полтавщини. Серед них і великі хліб-заводи, і міні-цехи: ТОВ "Полтавахліб", "Полтавський хлібзавод "Південний", ПП "Хорольська механізована пекарня", ПП Ляшко Р. В., ПП "Лубенський хлібзовод", ТОВ "Українсько-словенське підприємство "Хлібопекарський комплекс "Кулиничівський", ТДВ "Миргородський хлібзавод" та ТОВ "Фудмережа".
До теми: У Полтаві біля церкви безкоштовно пригощали пасками та показували писанки
Серед пасок масового та немасового виробництва обирали найкращу за кількома показниками – оформлення, смакові якості, складники та їхнє походження. Виробники звітували про країну, з якої походить мак, роздинки, цукати та інші складники пасок. Журі також оцінювало натуральність випічки. Низькі бали отримала та, у складі якої занадто багато штучних інгридієнтів та барвників.
Щодо оформлення, то всі пекарі доклали неабияких зусиль та фантазії. Куличі були і у формі храму, пасхальної писанки, їх прикрасили квітами, курчатами і навіть великодніми кроликами.
– Відмінною ознакою цьогорічного конкурсу є те, що дуже красиво оформлені паски. Це перше. А другий сюрприз – крім класичного оцінювання на осліп членами журі, представники підприємств самі спробують впізнати свою продукцію на смак з-поміж інших, – зазначила Алла Миронова.
Усі виробники із цим завданням, до речі, справилися.
До теми: У Полтаві може з’явитися музей писанок
Цього дня жоден із виробників не залишився без диплома і титула. Проте найбільшу їх кількість виборола продукція "Лубенського хлібзаводу". Журналісти ж віддали симпатії пасхальному куличу від "Фудмережі". Ця випічка припала їм до смаку найбільше.