Полтавські комуністи на першторавневому параді співали "Катюшу"

Новини
Ольга Правденко1 травня 2013 о 11:471897 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавські комуністи на першторавневому параді співали "Катюшу"
Сьогодні зранку в Полтаві комуністи зібралися на першотравневий мітинг.


Біля пам'ятника Слави людно було з 10 ранку. Комуністи та їхні прихильники зібралися, щоб відсвяткувати День солідарності трудящих. Більшість учасників мітингу – люди поважного віку,  чимало було одягнуто в піджаки  з орденами, трудовими та військовими нагородами. У руках тримали червоні прапори, букети з тюльпанів та гвоздик. Проте була серед  мітингувальників і молодь. Щоправда, небагато.

– Для мене 1 Травня – це свято труда.  На мітинг прийшов добровільно, прапор червоний дали комуністи, – розповів журналісту юнак, який назвав себе Спартаком.

А от деякі  полтавські школярі прийшли на мітинг комуністів заради поїздки в дитячий табір на березі Чорного моря "Артек".

– Ми прийшли сюди заради поїздки в "Артек", їдемо туди з Артемом, – каже семикласниця Ліза.

– Керівники комуністичної партії, оплачують нам поїздку в дитячий табір "Артек". Тому ми прийшли на День солідарності трудящих. В "Артек" їдемо 3 травня, будмо там до кінця навчального року, до 25 травня, – розповів Артем, полтавський школяр.  

Читайте, як святкували 1 Травня минулого року

Загалом на парад організований комуністами і приурочений 1 Травню, прийшло трохи більше сотні людей.

– Ми зараз підемо урочистою ходою на площу Конституції, до пам'ятника Володимиру Іллічу Леніну, там хочемо відмітити 1 Травня, день миру, день праці, день людей, які єднаються для того, щоб боротися за свої права та свободи, щоб менше було серед молоді безробіття, а сама молодь поважала людей похилого віку. Хай живе мир на землі і бажаю щастя всім людям! – каже Віктор Степанович Закерничний, учасник Великої Вітчизняної війни, комуніст.

На мітингу грав оркестр, дехто прийшов з гармошками, під музику люди марширували від монумента Слави до пам'ятника Леніну. Під час ходи наспівували "Катюшу" та інші радянські військово-патріотичні пісні, кричали "Ура!" Біля пам'ятника Леніну відбувся мітинг, до підніжжя поклали квіти.

– 1 Травня – це свято трудящих усього світу. Прийти на мітинг приурочений Дню солідарності трудящих для мене – це святий обов'язок.  Я щороку ходжу на комуністичний мітинг до пам'ятника Леніну, –каже Валентин Ігнатович, полтавець. – Прийшов сюди не сам, а разом із сином, він у молодіжній команді комуністів. Разом з друзями потім, після параду,  відсвяткуємо, дружини вже накривають на столи.

До теми: Полтавцям на 9 Травня подарують феєрверк

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter