Репортаж: На Полтавському ринку палали смітник, будівельні магазини і туалет (подробиці)

Ситуація
Ольга Матвієнко14 травня 2013 о 19:192532 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото Ольги МатвієнкоОднією із наймасштабніших пожеж останнього часу у Полтаві називають, ту яка спалахнула кілька годин тому на центральному ринку.
Осередок виник у смітнику за громадським туалетом (за рибним рядом). Після цього полум’я за кілька хвилин перекинулося на приміщення вбиральні і сусідні залізні контейнери, у яких торгували крупами, посудом та нішим крамом. У цих контейнерах, за словами пожежників горіли картон, дерево та самі продукти і пластиковий посуд.

Фоторепортаж із місця подій на сайті "Кола"

За словами Вікторії, яка торгує неподалік, пожежа розпочалася дуже швидко:

– Дуже швидко почало горіти. Я викликала пожежників. Ось на телефоні зафіксований час – 14.30.

Пожежники, із якими вдалося поспілкуватися розповіли, що на місце приїхали майже одразу після дзвінка.

– Я особисто прибув на місце через 8 хвилин, а так – у людей спитайте, – повідомив начальник відділу реагування Ростислав Ялинник.

Неподалік туалету на початку пожежі було чути тріск і пролунав один потужний вибух. Дах туалету устелений шифером, який тріскався від високої температури. Його уламки розліталися навколо. Уже через 20 хвилин даху на однією стороною вбиральні не було.

Близько 15 години над Полтавою полив дощ. Здавалося, що це допоможе пожежникам, але злива виявилася короткочасною і полум’я, як і раніше здіймалося над будівлями на кілька метрів.

Епіцентр пожежі дуже швидко перемістився на іншу сторону. При виході на вулицю Новий Базар (між магазинами "Астера" і "Домінік") палали магазини одягу та будівельних товарів. Власники сусідніх магазинів, хоч полум’я було ще далеко, повиносили товар на вулицю і швидко грузили його у вантажівки. Варто відзначити, що свідки пожежі не тільки знімали надзвичайну ситуацію на відео, а й активно допомагали рятувати товар.

Подекуди можна було побачити людей у цивільному, які допомагали пожежникам із брандспойтами. Як поснив Віталій Шкаревський, представник прес-служби ДСНС у Полтавській області, коли надходить сигнал про ситуацію такого масштабу, викликають рятувальників, які у цей час не на зміні.

Люди, які спостерігали за перебігом подій у різних місцях ринку пліткували, що смітник за туалетом рідко вивозили, а взимку навіть були випадки, коли сміття просто палили. Не виключають, що такий сценарій розгорнувся і цього разу. Представники Управління ДСНС у Полтавській області навіть попередньо причини пожежі не називають.

– На місці працюватиме експертна комісія, не виключення, що до справи долучиться міліція. Зараз ще рано говорити про причини, – зазначив Віталій Шкаревський, керівник прес-служби ДСНС.

Пожежникам майже одразу вдалося локалізувати пожежу і вона зупинилася у  межах одного приміщення (між двома входами ). Проте тут полум’я приборкували ще довго. Складність цієї пожежі, за словами Ростислава Ялинника, пов’язана із характером товарів:

– Магазини завантажені легкозаймистими будівельними матеріалами. Крім того важко водою заливати у середину магазинів, адже вітрини захаращені товаром, довелося розчищати собі шлях.

За попередніми даними, участь у ліквідації пожежі взяли пожежники із усіх частин міста. Задля організації проїзду перекрили по вулиці Шевченка. Через це люди не могли виїхати із зупинки навпроти критого ринку.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter