Вірменські лялькарі прокладали "Зоряний шлях" до полтавських глядачів

Дозвілля
Надія Труш14 травня 2013 о 20:411165 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Вірменські лялькарі прокладали "Зоряний шлях" до полтавських глядачів
У Полтаві лялькарі з Вірменії показали виставу про те, як султан хотів позбутися своєї дружини, щоб віддати серце чарівній італійці.


Вистава "Італійка в Алжирі" зібрала у великій залі Полтавського академічного обласного театру ляльок юних поціновувачів театрального мистецтва. Дійство відбувалося у рамках міжнародного Театрального проекту "Зоряний шлях".

За словами акторів, це вистава за мотивами однойменної опери композитора Джоаккіно Россіні. Тож маленьких полтавців не лише розважали, але й долучали до класичної музики. Та перед тим, як дітлахи поринули у світ казкових пригод, що їх розповідали італійською мовою - на сцені два кума-козака і кіт затіяли невелику "суперечку". Козаки намагалися прочитати листа з розповіддю про те, як дружина султана скаржиться на свого чоловіка, а кіт заважав, кидаючи на них клубочок ниток. Таку сміхотливу ситуацію глядачі сприйняли бурхливими оплесками, весело сміялися.

Ось такі козаки розважали дітей перед початком виставиОсь такі козаки розважали дітей перед початком вистави

До теми: Міжнародний Театральний "Зоряний шлях" у Полтаві: перелік вистав.

Потім на сцену вийшов ведучий, розповів дітям про виставу та поцікавився, чи подобається їм оперна музика. У відповідь отримав від залу протяжне "так". "Італійку в Алжирі" презентували на італійській мові, тож у перервах між сценками один із акторів виходив на сцену і розповідав, що ж відбувається.

Султан проганяє дружину, вирішив одружити її з іншим, жінка ридаєСултан проганяє дружину, вирішив одружити її з іншим, жінка ридає

Було помітно, що хоча діти й не розуміли мови - спів та сама вистава їм сподобалася. Адже спостерігали за діями на сцені, майже затамувавши подих. Час від часу дехто з дітей ділився враженнями з сусідом: "Ой, дивись, як класно!"

Загалом же, вистава відбувалася майже без слів (не враховуючи розповідь актора, який пояснював дію на сцені). Тобто ляльки "спілкувалися" за допомогою співу. За задумкою, султан хотів одружити свою дружину з іншим, а самому одружитися з італійкою. Пірати, що захопили корабель, на якому, як виявилося були італійці - випадково допомогли здійснити давню мрію султана. Однак італійка Ізабелла виявилася вигадливою дівчиною і обманом зуміла повернутися на батьківщину.

По закінченню вистави актори вийшли до глядачівПо закінченню вистави актори вийшли до глядачів

Також читайте:

Відомий у Європі Сербський режисер поставив п`єсу в Полтавському ляльковому театрі

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter