Міськрада Полтави скасувала продаж за 8,5 мільйонів землі під Центральним продуктовим ринком і знову піде через неї в суд

Новини
23 травня 2013 о 15:17891 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Центральний продовольчий ринок. Фото з архіву.Депутати міської ради Полтави скасували продаж землі під Центральним продуктовим ринком за 8 мільйонів 509 тисяч 900 гривень.
Рішення своїх попередників від 8 вересня 2010 року про продаж «Міськкоопринкторгу» ділянки по вулиці Новий Базар, 37 обранці шостого скликання відмінили на останній сесії ради 17 травня. Проте крапку в цій справі ставити зарано – за право власності на землю ринку площею 20 732 кв. м. міськрада продовжить судитися з її покупцем.

12 березня 2013 року Вищий господарський суд України скасував Постанову Харківського апеляційного господарського суду від 5 квітня 2012 року та рішення Господарського суду Полтавської області від 2 лютого 2012 року, що визнавали недійсним договір купівлі-продажу земельної ділянки по вулиці Новий Базар, 37 площею 20 732 кв. м для експлуатації та обслуговування ринку. Нагадаємо, 2012 року суди Полтави та Харкова визнали недійсним спірний договір купівлі-продажу землі Центрального продуктового ринку (укладений між Полтавською міською радою та споживчим товариством «Міськкоопринкторг» 9 вересня 2010 року), бо він був здійснений за заниженою ціною, що порушило інтереси територіальної громади міста Полтави.

Проте колегія суддів Вищого господарського суду України вважає даний висновок судів попередніх інстанцій передчасним.

– Попередні суди не встановили, чи були скасовані рішення міської ради, на виконання яких укладався спірний договір, – йдеться у постанові.

Спірну справу Вищий господарський суд 12 березня постановив передати на новий розгляд до першої інстанції – Господарського суду Полтавської області в іншому складі суду.

Щоб нове рішення було на їх користь, 17 травня 2013 року на 31 сесії ради депутати шостого скликання вирішили відмінити рішення своїх попередників дворічної давнини про продаж землі у центрі міста за 8,5 мільйона, про що йдеться в п. 25 документа «Про надання земельних ділянок, передачу в постійне користування та оренду земельних ділянок, продовження права користування земельними ділянками».

Тим не менш, поки триває судова тяганина, міські депутати 18 травня 2012 року частину спірної землі Центрального продовольчого ринку передати в оренду комунальному підприємству «Полтава-Сервіс» під іншою адресою (Чапаєва, 8-д). Там вже рік діє комунальний ринок «Полтавський ринок».

Спірна земля під сусіднім ринком – «Речовим» також належить КП «Полтава-Сервіс», вважають у міській раді у рішенні від 17 травня 2013 року «Про надання земельних ділянок, передачу в постійне користування та оренду земельних ділянок, продовження права користування земельними ділянками». Тому депутати на останньому своєму засіданні відхилили пропозицію попереднього власника ПРАТ «Полімпекс» в оренді землі ринку «Речового», дозволивши йому лише оформити право проходу через територію комунального ринку до адмінбудівлі «Полімпексу», камер схову, магазину та вбиральні.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter