Квартира у новобудові: особливості придбання житла «з нуля»

Нерухомість
Валентина Зайченко24 травня 2013 о 11:382035 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Квартира у новобудові: особливості придбання житла «з нуля»
У Полтаві все більше покупців звертають увагу на купівлю квартири «з нуля».


фото з vladnews.ruфото з vladnews.ru

Люди об’єднуються і вкладають гроші в майбутнє будівництво. Фактично, покупець робить внесок у ще не збудований будинок. Вигода такої покупки полягає у відносно низькій вартості житла у новобудові.

– Ті, хто хочуть квартиру в новобудові, уже зараз дізнаються про певні будівельні компанії і звертаються безпосередньо до забудовника. На квадратний метр такої квартири іде фіксована ціна і вона значно нижча, ніж у вже готовому будинку, – розповіла Алла Гузова, директор АН ТОВ «Абсолют–Полтава».

Ризики при такому вкладі грошей:

– невизначеність: чи буде добудований будинок;

–  майбутній покупець бачить лише фундамент забудови, а не вписаний в інфраструктуру мікрорайону дім.

Щоб уникнути цих проблем, потенційні покупці нерідко звертаються до агенцій нерухомості, щоб підказали надійного, перевіреного забудовника.

Скільки може «дешева» квартира у новобудові

Незважаючи на те, що у Полтаві останніми роками зводять усе більше будинків із покращеним плануванням, полтавці не поспішають відмовлятися від пошуків житла у старих панельних будинках чи «хрущовках». Подекуди справа не тільки у дещо вищій ціні за квадратний метр, а впевненість у менших затратах на ремонт після купівлі. Про проблеми нового житла розповіла Алла Гузова:

– Квартира у новобудовах зараз – це бетонна стяжка, виведені дві труби, вікна і броньовані двері. Виходить, що при вартості квартири у 30 тисяч доларів, потрібно вкласти ще принаймні 500 доларів у «квадрат» ремонту. Вартість однокімнатного житла зростає до 45 тисяч.

Надія Дубровіна, директор агенції Kvartal Prime зазначає, що незважаючи на початкову вищу вартість нової квартири і очевидні витрати на ремонт, вторинне житло може у кінцевому результаті обійтися не дешевше. Як стверджує ріелтер, косметичний ремонт у щойно придбаній «хрущовці» або «чешці» іноді вимагає затрат на вирівнювання стін, підлоги, заміну сантехніки, водопровідних мереж, усунення інших недоліків, які при огляді житла перед купівлею не були помітні.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter