Найпопулярніші, найдорожчі та найдешевші квартири у Полтаві

Нерухомість
Валентина Зайченко24 травня 2013 о 11:561522 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Найпопулярніші, найдорожчі та найдешевші квартири у Полтаві
Обвалу цін на нерухомість полтавські ріелтери не прогнозують. Тож якщо надумали придбати квартиру - робіть це зараз.




Фото: welcomenn.ruФото: welcomenn.ru

Найпопулярнійший і найдорожчий – середній поверх

Незмінним протягом багатьох років залишається попит на середній поверх. Квартири на 4-5 поверсі дев’ятиповерхівок трохти дорожчі, ніж на нижніх та верхніх поверхах.

Географічно у різних мікрорайонах міста ціни на квартири коливаються мало. Ріелтери зазначають, що не можна говорити про особливий попит на житло в одному районі.

Єдиний, який, звісно, сталий у ціні – центр. Особливий попит викликають панельні будинки та новобудови із покращеним плануванням. Проте агенти з нерухомості відзначають, що останнім часом покупці дедалі більше приділяють увагу мікрорайонам «Алмазний» і «Мотель». Поснюють це тим, що це спальні райони із розвиненою інфраструктурою, дитячими садками та школами, які розтошовані за маршрутом «Кільцевого» автобуса.

У Полтаві зароджується мода на приватний будинок за містом



На ринку нерухомості відзначають пожвавлення у секторі приватних будинків та купівлі ділянок під забудову. Надія Дубровіна пояснила, що у пошуках житла полтавці розширюють географію до району:

– Незважаючи на те, що Полтава – зручне і компактне місто із великою кількістю зелених зон, до нас приходить мода із мегаполісів шукати житло за межами міста. Популярні у цьому плані віддалені на 5-15 кілометрів населені пункти – Вороніна, Супрунівка, Макухівка, Терешки, Копили та інші неподалік від Полтави.

При цьому ріелтери роблять наголос на пошуку вільної земельної ділянки або ділянки з будинком під знесення.

Найдешевші квартири у Полтаві – «хрущовки»

Протягом останніх кількох років ціни на квартири у Полтаві незмінно зростають. За словами агентів з нерухомості, середня ціна за 1-кімнатну квартиру у «хрущовці» не опускається нижче 26 тисяч доларів.

– Ціну на квартиру початково визначає власник. Регулювати це жодним чином неможливо. Окремим фактором є спрацьовування «сарафанного радіо». Коли хтось продає квартиру за 25 тисяч, а поряд продають за 27 тисяч, то ціну на першу підвищують,– розповіла один із полтавських ріелтерів.

Вартість квартири також залежить від її площі – ціна за квадратний метр тим більша, чим більша квадратура житла.

Однокімнатні квартири покращеного планування вже коштуватимуть не 26 тисяч, а від 30-35 тисяч доларів.

Різниця у вартості 1, 2 і 3-кімнатного помешканнь у середньому – 7 тисяч доларів.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter