Тепер полтавці нестимуть відповідальність і за обіцянку в хабарі

Новини
28 травня 2013 о 15:331095 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Едуард ФедосовКримінальну  відповідальність нестимуть  не тільки за надання або одержання, а і за пропозицію або обіцянку такої неправомірної вигоди.
Про це сьогодні, 28 травня, на прес-конференції розповів Едуард Федосов, головний міліціонер Полтавщини.

– Нещодавно стаття 358 ККУ, яка називалась «Одержання  хабара» і містила 3 частини, отримала назву «Прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди службовою особою», – зазначив Едуард Вікторович. – Тепер у ній 5 частин. Згідно частини першої, особа може притягуватись до кримінальної відповідальності  не тільки при отриманні хабара, а і уразі приймання нею пропозиції чи надання обіцянки.

До теми - Посадовець з Полтави піймався на хабарі

До речі, за останні 4 місяці поточного року правоохоронцями Полтавської області викрито 108 кримінальних корупційних порушень (50 посадовцями, 11 працівниками контролюючих органів, 6 представниками судової гілки влади).

Довідка "Кола":

Прийняття службовою особою пропозиції або обіцянки надати їй або третій особі неправомірну вигоду за здійснення або бездіяльність такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує таку вигоду, або в інтересах третьої особи з використанням влади й службового становища, карається штрафом від 750 до 1 тисячі  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк від 1 до 2 років.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter