Після «Голосу країни» дует London hill пише нові пісні та шукає спонсора. Інтерв’ю

Новини
18 червня 2013 о 16:392538 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Після «Голосу країни» дует London hill пише нові пісні та шукає спонсора. Інтерв’ю
Ексклюзивне інтерв’ю.


Андрій Діденко та Антон Бакунович – це полтавський дует London hill. Про відомих виконавців нещодавно дізналася вся країна, завдяки їхній участі у вокальному шоу каналу «1+1» «Голос країни-3. Все по-чесному». Дует, яким опікувалася зірковий тренер Тіна Кароль, вибув із проекту за крок до фіналу. На досягнутому London hill зупинятися не збирається – співочий дует пише нові пісні та шукає собі продюсера. Про це та інше – в ексклюзиві для «Кола».









Андрій та АнтонАндрій та Антон









– На українському телебаченні існує безліч вокальних шоу. Чому ви вирішили піти на кастинг проекту «Голос країни-3»?

А. Б.: На шоу «Голос країни» критерій відбору учасників – саме вокал. Нам часто кажуть, що наші голоси в дуеті зливаються, тож складно одразу визначити, хто і коли співає. Тому було цікаво, чи зрозуміють тренери на сліпих прослуховуваннях, що на сцені виступає дует. Ще одна перевага «Голосу» – це живе виконання під супровід музикантів із оркестру "БитХовен".

А. Д.: Це як один із шансів, який випадає у житті. Комусь із полтавців пощастило на «Х-факторі», нам – на «Голосі країни».

– Як готувались до кастингу, довго обирали пісню? Задоволені своїм виступом на сліпому відборі?

А. Д.: У нас завжди є величезний плей-лист із пісень, які, як ми вважаємо, звучать сильно у нашому виконанні. Для передтелевізійного кастингу визначилися з кількома композиціями. Пісню Боба Сінклера «World, Hold On» («Світе, зачекай» – прим. авт.), що пролунала на сліпих прослуховуваннях, обирали організатори проекту.

А. Б.: Ми завжди критично ставимося до свого співу, знаходимо купу недоліків. На сліпому відборі виступили непогано. Виконали пісню по-своєму, не копіюючи оригінал.

– Якби судді обрали одного із двох, ви відмовились би від участі в шоу?

А. Б.: Домовилися, що так. Нас попереджували кілька разів, що можуть розділити і взяти на проект когось одного. Я думаю, цього б не сталося і це просто нереально. Ми вважаємо, що таким чином нас хотіли трішки залякати і налаштувати, щоб ми трималися разом. Це ми потім зрозуміли.

До теми: Полтавський дует «London Hill» пройшов до прямих ефірів шоу «Голос країни» (відео)

– Але раніше Андрій, наприклад, був учасником «Х-фактора-2»…

А. Д.: Ми згуртований дует, у нас своя програма, власні пісні. Моя участь у «Х-факторі» – це минуле. В Антона теж до «Голосу країни» були різні конкурси, де він брав участь одноосібно. Після цих спроб ми вирішили зробити щось спільно і пішли на кастинг «Голосу країни» як дует.

– На сліпому відборі до вас повернулися крісла одразу трьох тренерів – Тіни Кароль, Олександра Пономарьова та Олега Скрипки. Ви заздалегідь знали, до кого хотіли в команду, чи вибір робили просто на сцені?

А. Д.: Хотіли потрапити в команду до Славка Вакарчука. Але на час нашого виступу ситуація складалася така, що практично всі команди тренерів були набрані. Нам радили, що якщо випаде такий шанс, йдіть у команду до Олександра Пономарьова. Тому що в його команді не вистачало хлопців, а навпаки – було багато дівчат. Коли стояли на сцені й до нас повернулися три тренери, ми обирали між Тіною Кароль та Олегом Скрипкою. Вирішили піти в команду до дівчини.

А. Б.: – В останні хвилини перед виходом на сцену мріяли, щоб повернулося хоча б одне крісло тренера. Нам подобається музика Святослава Вакарчука і сам він як людина. Він об’єктивний, говорить те, що думає, без прикрас. Олександр Пономарьов здавався занадто правильним, але він талановитий. Олег Скрипка – мудра людина, яка завжди дасть слушну пораду. Тіна Кароль, ми сподівалися, має спільні з нашими музичні смаки. Тому обрали саме її, про що не шкодуємо.

– На першому музичному двобої вашим суперником став Євген Анішко, екс-соліст гурту «4 королі», який був знайомий із Тіною Кароль до шоу. Переживали, що це вам не на користь?

А. Д.: – Своє знайомство з Тіною Кароль Женя сам афішував. При зустрічах з нами, іншими учасниками команди він постійно говорив про це. Можливо, робив це навмисно, така собі психологічна атака. Кожний учасник проекту, якби знав, що його суперник по батлу особисто знайомий із тренером і спілкується з ним, мав би певну пересторогу. Могло здатися, що хтось когось хоче «злити» в шоу.

А. Б.: Ми просто готували гарний номер, вивчали свою пісню і були готові до бою. Певне хвилювання було присутнє, адже Женя талановитий і досвідчений вокаліст. З іншого боку, ми розуміли, що наші шанси однакові.

– Під час наступного двобою зі співачкою Олесею Корчагіною ви співали українською «Пісню про рушник». Наскільки близька вам така музика?

А. Д.: – Ми прийшли на шоу з піснею Боба Сінклера, потім виконали пісню «Lady (Modjo)». Тому настав час заспівати українською мовою, адже ми живемо в Україні. Раніше ми цю пісню співали на конкурсі «Пісні моря», де ми брали участь 2011 року. Єдине, що на «Голосі країни» ми хотіли зробити інше аранжування композиції, але у музикантів та каналу було своє бачення і правила.

А. Б.: – Ми ставили собі за мету експериментувати на проекті, рухатися не лише в одному напрямку, показати свою різноплановість. Виконання української «Пісні про рушник» довело це.

– Після перемоги у музичному бою не було бажання поступитися місцем у прямих ефірах дівчині?

А. Д.: – Не цього разу. Це ж бій, і всі суперники рівні. Все було по-чесному.

– Підготовка команди Тіни Кароль до прямих ефірів була затьмарена трагедією у родині тренера (чоловік Тіни Кароль помер після тривалої хвороби – прим. автора). Як учасники підтримали свого тренера?

А. Д.: – Після всіх подій постало питання, чи взагалі Тіна Кароль продовжить участь у проекті. У нас була репетиція перед прямим ефіром. Приїхали і взагалі не знали, чи буде тренер на ній. Але ми були здивовані, настільки Тіна добре трималася. Це вкотре доводить професіоналізм і силу людини.

А. Б.: – Нас попереджували, що на репетиціях триває робочий процес. Не потрібно акцентувати увагу на подіях у особистому житті тренера. Це стосується лише Тіни та її рідних.



– У прямому ефірі Тіна Кароль із допомогою залу обрала вас серед трьох учасників у півфінал. Але попередила: «Якщо будете далі вередувати, поставлю вас у куток». Що це означало?

А. Д.: – Якщо Тіна Кароль сказала, що поставить у куток, значить, було за що. На кожній репетиції ми відстоювали себе, вибір пісні. Із чимось тренер погоджувалася, інколи – ні. З іншого боку, можливо, наші капризи її підкуповували.

– І все ж таки у півфіналі зірковий тренер оголосила рахунок 1:0 на вашу користь за вибір пісні «Maybe Tomorrow» («Можливо, завтра») гурту «Стереофонікс». Чому ви обрали саме цю композицію?

А. Б.: Перед півфіналом учасникам потрібно було обрати одразу кілька композицій: на прямий ефір і на випадок, якщо учасник іде далі. Ми у півфіналі хотіли показати все, на що здатні, щоб пісня прозвучала максимально якісно у нашому розумінні. Щоб люди це оцінили і були в захваті. На проекті наполягали, щоб ми не демонстрували свої музичні вподобання в стилі, а співали те, що люблять глядачі. Через це виник конфлікт.

А. Д.: Чесно зізнаюся, я нервував. Адже йшла мова про те, що ми будемо співати «Видели ночь, гуляли всю ночь до утра», «Когда яблони расцветут». Нібито, за ці пісні глядачі проголосують. Ми навпаки відстоювали думку, що насамперед пісня мала подобатися нам. Тоді ми зможемо донести її зміст до публіки. Пісня «Maybe Tomorrow» не дуже показова чи виграшна у вокальному плані. Але її просто треба гарно заспівати, не треба показувати силу голосу чи якісь вокальні прийоми. Ми вибрали для себе зручні інтервали і вдало заспівали.

– Після виступу своєї команди Тіна Кароль розподілила відсотки між учасниками півфіналу, які додавалися до голосів глядачів: 20% дісталося вам, 80% – вашому супернику Тарасу Мельнику. Вважаєте, тренер вчинила справедливо?

А. Д.: Жодної образи немає. Варіантів, чому Тіна Кароль так розподілила свої голоси, безліч. Можливо, вона побачила більше потенціалу в Тарасі Мельнику і вирішила його підтримати. Можливо, ми отримали менше голосів від тренера, тому що нас двоє. Або Тіна мала щось внутрішнє проти нас.

А. Б.: Тарас Мельник – гідний суперник, але ми абсолютно різні виконавці. Порівнювати нас із ним, думаю, Тіні було дійсно складно.

– Як ви взагалі оцінюєте роботу Тіни Кароль як тренера? Вона чомусь вас навчила?

А. Д.: Якщо в інших командах інколи на репетиціях не було Слави Вакарчука через турне Україною чи Олександра Пономарьова, то Тіна завжди була з нами за будь-яких обставин. Її робота – на 12+ (за 12-бальною шкалою).

А. Б.: Оцінювати Тіна Кароль має нас, адже вона більш досвідчена і має дуже сильну вокальну школу. Ми засвоїли якісь поради та уроки тренера, але часу виділялося обмаль на кожного учасника. Насправді навчитись чомусь новому було складно, хіба що під час вивчення матеріалу до прямих ефірів.

– Кому бажали перемоги в фіналі, коли залишили проект?

А. Д.: – Ми знайомі з усіма фіналістами. Артема Кондратюка знаємо давно і товаришуємо з ним. Отто Немсадзе теж підтримували. Але вболівали за свою команду і Тараса Мельника до останнього. Якби перемогла наша команда і тренер, це була б і наша перемога.

– Те, що ви були єдиним дуетом на проекті, було перевагою чи, навпаки, додатковими труднощами?

А. Д.: – Якоюсь мірою участь у шоу дуетом – це була наша перевага. А труднощі на проекті лише загартовували, ми легких шляхів не шукали.

А. Б.: На мою думку, нам було найскладніше на проекті. Тому що дуетний спів – це дуже відповідально. Коли соліст стоїть на сцені, він може розкритись, як забажає. Дуету потрібно більше часу на репетиції, щоб вдало поєднати спів обох вокалістів.

«Схопили мера за руку, і він допоміг»

– Якщо порівнювати проекти «Голос країни-3» і «Пісні моря-2011», що ви згадували, який конкурс вас збагатив більшим досвідом?

А. Д.: На «Голосі країни» у рази вищий рівень учасників. Там дійсно шукають таланти. Участь у конкурсі «Пісні моря» сприймалась більше як відпочинок, там ми шукали себе. А «Голос» навпаки знайшов нас.

А. Б.: Організація проектів абсолютно різна. На «Голосі країни» учасники забезпечені всім: повністю оплачують проїзд, проживання, харчування. Як на будь-якому комерційному проекті, на «Піснях моря» потрібна була спонсорська підтримка. Ми не мажори, як нас дехто називав, тому нам довелося шукати фінансову допомогу. Тоді нас підтримав мер Полтави Олександр Мамай, який оплатив всі витрати. Ми приїхали в приймальню громадської організації «Наш Дім – Полтава», де схопили мера буквально за руку, хоча нас попереджали, що він там рідко буває. Розповіли йому про конкурс, і він не відмовив у грошовій підтримці. Можливо, нам тоді просто пощастило.

– Як складається ваша співоча кар’єра після участі в «Голосі країни»?

А. Д.: Ми зараз працюємо з нашою командою, пишемо нові пісні. Тексти авторські мої і Антона, аранжування робимо з музикантами, які завдяки своєму досвіду нам допомагають. Це спільна командна робота. Записи незабаром з’являться у соціальних мережах. Можливо, і на радіо, якщо пощастить. Власний альбом випустимо, коли знайдемо інвестора.

А. Б.: – Є кілька треків полтавського автора Валерія Литвиненка, який написав нам дві пісні – «Равлик» і «Скло», на останню ми зняли восени кліп. Виконуємо також пісні талановитого музиканта, гітариста Артема Педана, який працював із нами раніше.

У вашого дуету тепер побільшало фанатів?

А. Б.: Є прихильники, які оцінили нашу творчість, музику. А не так, як раніше, дивляться, що співають якісь симпатичні хлопці. Багато компліментів прозвучало на нашу адресу, особливо після останньої пісні в півфіналі. Люди пишуть різні повідомлення у соціальних мережах. Нам це приємно, адже ми не лише для себе співаємо, а для публіки насамперд.

– Андрію, а Ваша дружина не ревнує Вас до прихильниць?

А. Д.: – Ревнує. Але я своє особисте життя намагаюся не виставляти для широкого загалу.

– У вас з’явився продюсер? Можливо, після шоу надходили якісь пропозиції?

А. Д.: – Співпраці після шоу нам поки що не пропонували, але ми не відмовимося, якщо отримаємо гідну пропозицію. Ми завжди готові до переїзду, живемо весь час на валізах.

А. Б.: – Продюсера у нашого дуету немає. Нашу творчість частково підтримують батьки.

– Музика – ваш основний вид діяльності чи також десь працюєте?

А. Д.: Я раніше працював методистом у міському управлінні культури, Антон зараз працює в міському методичному кабінеті оператором.

«Не шукаємо вигоди і заради життя співаємо»

– Раніше дует London hill у Полтаві можна часто було побачити на благодійних концертах. Чула, що тепер ви іноді відмовляєтесь виступати безкоштовно. Із чим це пов’язано?

А. Д.: – Ми зараз легко і з радістю погоджуємось на участь у благодійних концертах, нам це подобається. Якщо комусь відмовили, то через щільний графік репетицій. Нам часто доводилося їздити в Київ через участь у шоу «Голос країни», і просто міг статися збіг.

А. Б.: – Ми не шукаємо вигоди. У нас є робочий план, якого ми дотримуємось. Якщо у нас запланований благодійний концерт, а нам починають пропонувати щось інше, то ми відмовляємось і йдемо чітко за графіком.

– Ваш зірковий тренер Тіна Кароль водила свою команду на концерт Тамари Гвердцителі, яка дала вам пораду: щоб стати успішним дуетом знайдіть те, що вас об’єднує. Визначилися із цим?

А. Д.: Ми йшли на концерт Тамари Гвардцителі насамперед набиратися досвіду, мудрості талановитого артиста. Від такої людини щось почути – це вже велика цінність. Щоправда, на початку концерту ми трішки дрімали, адже нам дещо незвичний такий музичний стиль. Я, чесно, прокинувся після пісні «Чарівна скрипка». Тамара Гвердцителі виконала її на сцені разом із Юрієм Рибчинським, в якого тоді був день народження. Також надзвичайно вразила гра оркестру, спів грузинською, російською, українською, англійською мовами. Дійсно не помічаєш, що для артиста якась із мов не рідна, пісні звучать без жодного акценту.

А. Б.: Відповідь, що нас об’єднує, проста: нас об’єднує музика. Погляди на життя у нас, звісно, різні, адже ми не кровні брати. Наш дует поєднують музичні смаки, бажання зробити спільний якісний музичний продукт.

– Що означає назва вашого дуету?

А. Б.: – Назва London hill виникла спонтанно, буквально за 5 секунд. На конкурсі «Пісні моря» нас попросили швидко вигадати назву дуету. Ми шукали поглядом якісь надписи і перше, що потрапило на очі, була назва London hill на пляшці джину. Це був знак долі.

Про дует

26-річний Андрій Діденко та 26-річний Антон Бакунович почали співати в дуеті 4 роки тому. Хоча виконавці були знайомі один з одним близько 10 років завдяки участі в міських концертах та конкурсах. За словами учасників London hill, в їхньому дуеті панує цілковите рівноправ’я. Тим не менш сварки між співаками спалахують часто, зізнаються вони.

Про шоу

«Голос країни» – телевізійне вокальне шоу, зняте й показане телеканалом «1+1». Зіркові тренери третього сезону: Тіна Кароль, Олег Скрипка, Олександр Пономарьов та Святослав Вакарчук.

Перший етап проекту – це «вибір наосліп», або «сліпі прослуховування». Зіркові тренери сидять спиною до сцени і не бачать, хто саме виступає. Їхнє завдання – відібрати найкращих учасників, орієнтуючись виключно на голос. Кожен тренер повинен взяти до своєї команди 14 вокалістів.

Вокальні батли один на один – це наступний етап «Голосу країни». Кожен тренер ділить свою команду на дуети, які змагаються у вокальному рингу. У кожному дуеті з двох учасників залишається лише один. А далі настає час прямих ефірів, де переможців визначають глядачі шляхом телефонного та смс-голосування.

На шоу «Голос країни-3» перемогла підопічна тренера Олександра Пономарьова Анна Ходоровська.

Читайте також: Полтавець виступив у «Голос. Діти», а Олег Скрипка розповів йому, чому заспівав рок

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter