Полтавці незадоволені пенсійною реформою

Новини
27 червня 2013 о 13:00852 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавці незадоволені пенсійною реформою
Полтавці розповіли «Колу», що найбільше їх хвилює у пнсійній реформі.

Людмила:

Я думаю, що я не доживу до пенсії і не зароблю на неї. І ті кроки, які зараз роблять, – збільшення пенсійного віку – я вважаю негативними. Зараз таке життя, що не всі доживають до 60 років. Живемо однією надією, що Янукович і Азаров підуть на пенсію. Це жах, він президент тільки 2 роки, а таке враження, що вже 20. А ще зараз велике безробіття. Молодим важко знайти роботу, не те що старшим людям. Кого краще взяти на роботу: молоду людину чи жінку, якій 58 років, скажімо? А здоров’я? Я вже по собі зараз відчуваю, що важко. Якщо в такому ритмі працювати увесь час до пенсії, то до 60 років я не те що не дороблю, навіть не доживу. При теперішній екології, при сучасній медицині це дуже важко.

Що ж до того, щоб працювати офіційно, з трудовою книжкою, це потрібно. Я підтримую дію уряду щодо легалiзацii заробітних плат та не проти сплачувати єдиний соціальний внесок, але не довіряю теперішній владі. Я не впевнена, що поки дійде наша черга отримувати пенсію, ми її все ж таки отримаємо. Якщо до того часу не розкрадуть кошти пенсійного фонду, то може вже й сам фонд припинить своє існування. У нашій країні все цілком можливо. Я вже нічому не дивуюся.

Наталія Сергіївна:

Я вже пенсіонерка. Мене пенсійна реформа не дуже стосується. І, якщо чесно, я вже просто за нею не слідкую. Підвищення пенсійного віку – це не дуже добре. Люди не зовсім здорові, щоб так довго жити і працювати.

Сама я ще працюю і в мене пенсія є. За всіх інших пенсіонерів сказати не можу. Але, думаю, сьогоднішніми сумами вони не задоволені. Мені поки пощастило. Я працюю на декретному місці, але скоро дівчина вийде на роботу, і тоді доведеться звільнятися. Та якби в мене була можливість, я б працювала. Але й від пенсії не відмовлялася б. Жити на одну пенсію я поки не намагалась.

Петро Миколайович:

Пенсійна реформа – хіба це реформа. Вона повинна життя змінювати на краще. Це я не знаю як навіть назвати. Я зовсім не задоволений усіма цими змінами, що вони там роблять.

Надія:

Усі ці пенсійні зміни поки що не на краще. Ви бачите, наше населення вимирає. Одні працюють. А є такі верстви населення, які зовсім не працюють. Вони тільки народжують неблагополучних дітей. А ми на них платимо внески. Я, наприклад, пенсійною реформою не задоволена. Та й люди зараз відвикли працювати. Я згадую, як наші батьки працювали, діди мої і прадіди, яких розкуркулили і забрали все. А зараз ми віддаємо все тим людям, які, вибачте, і не думають працювати. Я бачу це по селу, по місту, де не працюють заводи. Не в усіх, щоправда, є можливість працювати. Так вони і не хочуть. Наша земля, ви подивіться, яка вона родюча, тільки завдяки їй можемо жити, а ми втрачаємо її родючість. Не можна так перерозподіляти кошти. Забирати в тих людей, які працюють, і віддавати тим, які не працюють.