Полтавці переплачували за оформлення закордонних паспортів

Новини
11 липня 2013 о 15:481669 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото з сайту newyear.ogo.uaПрокуратура області провела перевірку в Управлінні державної міграційної служби в області й виявила порушення.
У цій установі бажаючим отримати закордонний паспорт нав’язували під виглядом обов’язкових платежів інформаційні послуги та додаткові   документи.

Нагадаємо, закордонні паспорти виготовляють у новій друкарні

Перевіркою в Управлінні державної міграційної служби в області встановлено, що при цій установі працювали суб’єкти господарювання, які додатково, під виглядом обов’язкових платежів нав’язували громадянам інформаційні послуги за оформлення закордонних паспортів, – йдеться у повідомленні на офіційному сайті Полтавської обласної прокуратури. – Також посадовці УДМС в області нав’язували людям отримання додаткових документів, які не були обов’язковими. При цьому не завжди повідомляли про безоплатність або добровільність сплати коштів за них.

До теми - Як зробити закордонний паспорт та скільки потрібно платити за його оформлення

За результатами перевірки начальнику УДМС в області внесено подання з вимогою усунути зазначені порушення, причини та умови, що їм сприяли. Загалом, за результатами проведених перевірок, внесено 68 документів прокурорського реагування та розпочате 1 кримінальне провадження