Де в Полтаві провести дозвілля дешево і з користю

Новини
Ольга Правденко12 липня 2013 о 12:302319 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Де в Полтаві провести дозвілля дешево і з користю
Улітку не всі полтавці можуть відпочити на морі або у подорожах. «Коло» дізнавалося, де цікаво та змістовно можна провести дозвілля у Полтаві.

Ботанічний сад Полтавського національного педагогічного університету



Де знаходиться: вулиця Федора Моргуна, 16.

Шукати доведеться неподалік аграрної академії, посеред  вулиці Крупської, яку «розітне» табличка «вулиця Федора Моргуна».

Як працює: з 8.00 до 16.00, щодня, крім суботи та неділі.



Скільки коштує: вхід на територію ботанічного саду безкоштовний, в оранжерею із тропічними та субтропічними рослинами – 7 гривень для дорослих та 5 гривень – для дітей. Для відвідувачів організовують екскурсії,  у групі повинно бути не менше 15 осіб. Можна придбати паростки рослин та квітів. Щоправда, до 1 серпня  екскурсоводи  у відпустці.

Що можна побачити: на площі 6 га ростуть реліктові дерева, грядки з лікарськими рослинами, плодовий сад, є альпійська гірка та дендрарій, музей українського квітникарства під відкритим небом. В оранжереї можна помилуватися величезними кактусами,  кількаметровими пальмами, вологолюбною монстерою, бугенвілією із рожевим листям, хвойником, оманливим олеандром, широколистим фікусом, ананасом, агавою, каланхое, папірусом, драконовим деревом – загалом тут росте майже 600 видів, форм і різновидностей рослин.

Парк «Перемога» – найстаріший парк у Полтаві



Де знаходиться: неподалік Першотравневого проспекту.

Як працює: парк для відвідувачів відкритий постійно, але відділ із атракціонами вихідний у понеділок. Загалом  на каруселях можна кататися із травня до жовтня.

Скільки коштує: ціни на атракціони різняться від 10 до 20 гривень. Діти до 3 років можуть покататися на руках у батьків на оглядовому колесі безкоштовно.

Де побувати: на атракціонах, прогулятися алеями парку, відвідати Співоче поле Марусі Чурай, могили Володимира Короленка, російського письменника та публіциста та його дружини Євдокії.



Дендрологічний парк – єдиний у Полтаві ландшафтний парк

Де знаходиться: парк займає території площею майже 125 га, тому вхід у нього – із різних частин міста: центральний – з боку вулиці Яківчанської. Також можна зайти з вулиць Дендропаркової, Шведської, Спартака, Бакінських комісарів, Лугової.

Як працює: цілодобово, будь-якої пори року.

Скільки коштує: вхід безкоштовний.

Що побачити: більше 170 порід дерев і чагарників, 4 ставки та 1 копанку, дендрарій, бузковий гай. Місцевість мальовнича: створено багато видових майданчиків і мальовничих куточків.

– Дендропарк – це місце для тихого сімейного відпочинку. Тут можна побачити ландшафти різних куточків СРСР: російський ліс, українську діброву, кавказькі гори, південні долини, – розповідає Михайло Шлафер, начальник відділу Полтаського міського парку «Дендропарк». – У парку створені зони відпочинку з лавами та столиками. Ми пропагуємо у парку відпочинок європейського зразка: люди приходять туди зі своєю їжею та напоями, гуляють, потім забирають із собою сміття. Розводити вогнище законодавство у парках забороняє.

У дендропарку для відвідувачів зробили зручні лавки та столиУ дендропарку для відвідувачів зробили зручні лавки та столи

Відпочинок у Полтаві за гроші

Ковзанка – від 20 гривень за сеанс

Де знаходиться: єдина у Полтаві ковзанка, яка працює протягом року, знаходиться у ТРЦ «Екватор», вулиця Ковпака, 26.

Як працює: щоденно з 8.00 до 24.00.ї



Скільки коштує: до 12 років – 20 гривень за сеанс (45 хвилин), у вихідні дітям такого ж віку – 25 гривень. Від 12 років – від 25 до 32 гривень. Ціна залежить від дня тижня та часу доби. Найдорожче – увечері.

Роллердром – від 20 гривень за годину

Де знаходиться: ТРЦ «Київ», вулиця Зіньківська, 6/1-А.

Як працює: щоденно з 10.00 до 21.00.

Скільки коштує: одна година на роллердромі – 20 гривень, незалежно від віку. Якщо організована група людей, до 20 осіб катається на ролледромі, він коштуватиме на 2 гривні дешевше.

Картинг – від 60 гривень за поїздку



Де знаходиться – провулок Спортивний 2,-А.

Як працює – із понеділка до п’ятниці з 12.00 до 23.00. На вихідних – із 1.00 до 23.00.



Скільки коштує: дорослий карт – 60 гривень за 5хвилин їзди та 90 гривень за 10 хвилин. Дитячий карт – 50 гривень за 5 хвилин їзди та 70 – за 10 хвилин.

Боулінг – від 48 гривень за годину

Де знаходиться – в обласному центрі є кілька боулінг-клубів, які знаходяться в різних частинах міста.

Як працює – переважно всі працюють з 10-11.00 до 03.00-04.00.

Скільки коштує: ціна залежить від часу доби. У першій половині дня – дешевше, увечері та вночі – дорожче. Ціни варіюються від 48 до 180 гривень за годин.



До теми: Де і за скільки цього року полтавці зможуть відпочити в Криму (карта)

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter