У Полтаві на вулиці тестували на гепатит: реалії проблеми (+фото)

Новини
28 липня 2013 о 21:341167 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві на вулиці тестували на гепатит: реалії проблеми (+фото)
Сьогодні, 28 липня, в обласному центрі відбулась акція до Всесвітнього дня боротьби з вірусним гепатитом.
Полтава стала одним із 30 міст, в якому проходив такий захід.

Під час акції, безкоштовно тестували на гепатит та роздавали профілактичні буклети перехожим. А представники молодіжного центру праці влаштували флеш-моб: стали у формі літери "С" та вигукнули - "Переможемо "С"".

До теми - В Україні з'явиться держпрограма профілактики вірусних гепатитів Які нині шанси на лікування мають інфіковані гепатитом полтавці, розповів Максим Демченко, виконавчий директор Благодійної асоціації «Світло надії». - Кожного разу нам не вистачає експрес-тестів. Люди активно приходять на таке тестування. Інфікування на «гепатит С», мабуть, страшніше, ніж ВІЛ-інфекція. Адже тут швидше відбуваються темп поширення та способи передачі інфекції. Існує міф, що зараження вірусом «гепатиту С» відбувається через не миті руки і брудними фруктами, та це неправда. Заразитись гепатитом можна у тату- та пірсінг-салонах, медичними інструменти та навіть під час полових контактів. У групі ризику – молодь. Але лікування в нашій країні не доступне для людей. У Полтавській області 2-3 людини можуть за рік пройти таке лікування, і це, мабуть, найкращий показник в Україні. Адже таке лікування коштує від 6 до 15 тисяч гривень, і це без оплати діагностики. Ми хочемо забезпечити людей доступом до такого лікування. Над цим нині і працюємо. Представники БА «Світло надії» найближчим часом збираються  провести переговори з очільниками області щодо фінансування лікування інфікованих вірусом «гепатиту С».

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter