Полтавці розповіли, який ВНЗ найпрестижніший. Опитування

Новини
Ольга Матвієнко10 серпня 2013 о 10:301870 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавці розповіли, який ВНЗ найпрестижніший. Опитування
Полтавці розповіли, який ВНЗ у місті вважають найпрестижнішим.





















































Антон:

– У нас багато в Полтаві хороших навчальних закладів. Але кожен обирає, куди йому йти, куди хочеться, є якісь схильності, з якою галуззю бажає пов’язати майбутнє. Вважаю, що зараз у країні найбільш затребувані спеціальності аграрного напрямку. Щоб здобути таку освіту, у нас є академія та коледж. На території аграрної академії гарно. Там усе доглянуте, навчатися в такому закладі приємно. Я сам закінчив технікум і хотів би продовжити здобувати освіту у вищому навчальному закладі, але це вже наступного року. Документи подаватиму в аграрну академію.
Марина:

– Серед полтавських ВНЗ, я вважаю, найпопулярніший будівельний інститут. Тому що будівельники – дуже зараз потрібна професія. У цій галузі потім непогано заробляють. Я хоч і закінчила кооперативний університет, але віддаю свій голос за будівельний інститут. Сьогодні він, як на мене, найпопулярніший.
Наталія:

– Я росіянка і живу в Полтаві лише рік, але весь час чую про медакадемію. Вона у всіх на слуху. Говорять, що це найпрестижніший навчальний заклад міста. Тільки я думаю: для кого він найпрестижніший? Для азіатів? А для України? Подивіться, хто там вчиться. Для українців навчання в ньому дороге, не всі його потягнуть.
Наталія:

– Це питання дуже цікаве. Складно сказати однозначно, який ВНЗ у Полтаві найкращий. Вважаю, що, мабуть, технічний університет. Звідти найбільше виходить гарних спеціалістів. Затребуваних, і головне – грамотних. Я закінчувала ВНЗ у Харкові. Свою дитину в Полтаві віддала б, мабуть, або в технічний університет, або ж в аграрну академію. Оце лише два варіанти. Інших у нашому місті для мене немає.
Анна:

– Найпопулярніший зараз технічний університет, тому що він навіть переманює деяких студентів до себе. Там більше  можливостей для вступників, і вони можуть себе там знайти. Коли людина обирає те, що хоче, вона обов’язково досягає цього. А щодо популярних професій, все залежить від людини. Якщо вона в душі аграрій, або психолог, чи історик, вона піде здобувати цю професію, не зважаючи на те, престижний чи непрестижний цей виш. Людина піде за покликом серця туди, куди їй хочеться.
Олег:

– Полтавська державна аграрна академія. Я сам там навчаюся. Мені все у цьому навчальному закладі подобається. Вчуся на інженерно-технологічному факультеті на механіка. Вважаю, що цей ВНЗ найкращий. Колектив, який нас навчає, мені подобається, ставлення до студентів  і все інше там гарне. І спеціальність у мене хороша.
Петро:

– Найпрестижніший виш – це ПДАА. Це круто. Найкраща академія – це моя ПДАА.
Тетяна:

– Сказати складно. Можливо, це медична стоматологічна академія. Якщо там навчаються люди з інших країн, то це про щось говорить. Мабуть, вона престижна. Я не скажу, що професія медика зараз настільки затребувана. Але відкривається дуже багато навіть приватних різних медичних центрів. Взагалі, більш престижний ВНЗ, а не професія.

Я навчалася в аграрному коледжі управління і права. Ну, і аграрну академію вважаю непоганим вишем, просто медична академія більш відповідає тому рівню.
Дар’я:

– Звичайно, найкраща Полтавська державна аграрна академія. Ну, тому, що я там навчаюся, закінчила перший курс і так вважаю. Можу оцінити все зсередини. У цьому ВНЗ усе мене влаштовує, все гарно. Я здобуваю спеціальність на факультеті «Фінанси та кредит». У нашій країні фінанси – це дуже важливе питання.
Надія:

– Який найпрестижніший виш,  я сказати не можу. Кудись йде більше абітурієнтів, кудись – менше. Але все одно знаходяться й ті, які за гроші заради диплома йдуть у непопулярні виші. Мені здається, що наша вища освіта вже не зовсім та, якою б мала бути. Зараз, куди не подивишся, скрізь беруть хабарі. Залік – гроші, екзамен – подарунок. А те, що говорять, що в вишах нема корупції, то це лише на словах. Принаймні знайомі розповідають, у скільки їм обійшлася та чи інша оцінка. Раніше, коли я навчалася, масово цього не було. Хоча, може, тоді були інші тарифи, бо й ціни були не такі високі. Хтось женеться за популярністю, рейтингом ВНЗ. Але, головне – не лише диплом, а й знання, а також де ти потім зможеш прилаштуватися в житті.
Дмитро:

Жоден ВНЗ у Полтаві я не можу назвати престижним. Бо сучасні виші не дають адекватної методології, яку можна застосувати в житті.
Григорій:

– У Полтаві не буде престижних вишів, допоки всі вони не змінять радянський спосіб мислення та викладання. Одиниці викладачів хочуть робити щось новаторське і навіть ті зусилля розбиваються об стіни «радянських окулярів» та корумпованості викладачів. Країні потрібні спеціалісти всіх профілів, аби з головою на плечах.








Ольга:

– Мені здається, що найпрестижнішою в Полтаві є медакадемія. Тому що в цей ВНЗ приїжджають навіть іноземці навчатися з різних країн світу! Їх тут найбільше! І, я чула, що наша медакадемія дуже славиться за кордоном.

Минулого разу розповіли, чи поїхали б і на яких умовах працювати за кордон

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter