Старовинні вишиванки на Сорочинському ярмарку продають від 100 гривень

Сорочинський ярмарок
Ольга Матвієнко21 серпня 2013 о 19:404196 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Старовинні вишиванки на Сорочинському ярмарку продають від 100 гривень
Не можна сказати, що цього року на Сорочинському ярмарку з’явилося щось нове. Найбільше виробів із дерева, кераміки та вишиванок усіх фасонів та вартості.


Символ української душі та візитівка ярмарку вишиванка у Сорочинцях дуже різниться в ціні. Трикотажні футболки із вишивкою продають від 100 гривень. Нашиті на полотно вишиті елементи на канві – від 450 гривень.

Старовинні глекиСтаровинні глеки

За сорочку ручної роботи просять від 1000 гривень. Недалеко від головного входу на кількох ятках торгують старовиною. Вишиванки із бабусиних скринь можна купити від 100 до 400 гривень.

Вишиванки із бабусиних скринь за 100-400 гривень. Залишились тільки з довгим рукавом, а короткий розібрали ще 20 серпняВишиванки із бабусиних скринь за 100-400 гривень. Залишились тільки з довгим рукавом, а короткий розібрали ще 20 серпня

До теми: По ярмарку ходять кілька Гоголів

Головне серед усього асортименту відрізнити китайські вироби від автентичних українських. Як зазначили організатори ярмарку, повністю ізолювати китайську продукцію на Національному Сорочинському ярмарку практично не можливо і відповідальність повністю лягає на плечі продавців. Вони під час реєстрації вироби із Азії прописують, як вироби народних майстрів.

У наметах у різних кутках ярмарку були однакові вишиванкиУ наметах у різних кутках ярмарку були однакові вишиванки

До теми: Гостей Сорочинців зустрічає нова арка

Ті, хто привіз продукцію власного виробництва на ярмарок, поки не можуть однозначно сказати, чи отримають великий прибуток цього року:

– Це можна у кінці ярмарку говорити, рахувати прибуток. У перші дні завжди так, мало людей. Більшість на вихідні приїжджають, – розповів продавець вишиванок.

Віночок за 15 гривеньВіночок за 15 гривень

Ціни на ярмарку коливаються залежно від того, як далеко заходити у ряди.

– Ми приїхали на ярмарок буквально перший раз. Особливого нічого не купували, але ціни розпитували. Ви знаєте, як буває на базарі: там заходиш і 100 гривень просять, а там, далі, – уже 50 гривень, – поділилися враженнями дівчата у вишиванках.

До теми: Нове на Сорочинському ярмарку: встановили солом’яні опудала

Майстри, віддані справі народної творчості, виклавши продукцію на ярмарку звертають увагу не тільки на ціни власної продукції, а й а й на умови організаторів:

– Роки чотири їздимо. Сорочинський ярмарок, як можливість для митців себе показати, продати свої вироби, повинен існувати. Але повинна бути адекватна ціна. Для майстрів народних я ратую за те, що повинна бути оренда набагато дешевша. Я от привіз сюди петриківський розпис, але такого немає на всьому ярмарку. І люди це бачать і купують. То це варте уваги та підтримки, – зазначив Олександр Романенко зі Світловодська Кіровоградської області.

Із Світловодська привезли петриківський розписІз Світловодська привезли петриківський розпис

І тим не менше, вигоду у торгівлі на Сорочинцях бачать:

– У будь-якому випадку щось заробимо. Торгувати, показувати себе, сім’ю годувати треба, – поділився сусід Олександра Романенка.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter