Жінки в Україні раніше виходитимуть з декрету, а чоловіків відправлять на лікарняний після пологів

Теми
Ольга Матвієнко14 вересня 2013 о 14:061820 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Жінки в Україні раніше виходитимуть з декрету, а чоловіків відправлять на лікарняний після пологів
panyanka.org.uaМінсоцполітики пропонує дозволити матерям з маленькими дітьми брати 1 рік із 3-річної відпустки по догляду за дитиною у будь-який час до досягнення нею 8-річного віку.

Жінки в Україні раніше виходитимуть з декрету, а чоловіків відправлять на лікарняний після пологів

– Міністр соціальної політики Наталія Королевська заявила, що дана практика позитивно позначиться на зайнятості жінок. Крім того, жінка отримає право переривати відпустку та використовувати її в період, коли дитина дійсно цього потребує, наприклад, перед школою, – йдеться на сайті видання Слобідський край.

За словами міністра, 87% жінок виходять на роботу раніше 3-х років через матеріальний стан сім’ї та потребу у збереженні професійних навичок.

До теми: Вагітним жінкам через введення нового податку будуть знижувати зарплату

Також до пакету ініціатив входить надання лікарняного чоловіку на перші тижні після народження дитини для допомоги дружині.

– Перші дні після народження найбільш складні для мам. Поруч з новими обов'язками, пов'язаними з доглядом і вихованням дитини, у жінок залишаються і старі, вже давно закріплені за нею домашні справи. Тому відчути жінці допомогу рідних у цей час дуже важливо, – відзначила Наталія Королевська. – Міністерством соціальної політики розроблена Державна програма забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2016 року, яка зараз знаходиться на затвердженні Уряду. Цей документ запроваджує цільові індикатори рівня економічної активності та зайнятості жінок, скорочення розриву у зарплатах, підвищення рівня представництва жінок в органах влади тощо.

Як вже згадувала міністр, окремий розділ проекту Концепції соціальної політики України до 2023 року присвячений якраз питанням гендерної рівності. Зараз цей документ знаходиться на обговоренні у науково-експертних колах.