Для полтавців «борщ» зварити дорожче, ніж для українців

Новини
29 вересня 2013 о 12:581441 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Для полтавців «борщ» зварити дорожче, ніж для українців
Зварити борщ  для полтавців дорожче, ніж для решти українців.


фото: bonappetit.com.uaфото: bonappetit.com.ua

Ціни на овочі так званого борщового набору в нашому регіоні перевищують середньоукраїнські.

Окрім того, на Полтавщині з початку вересня вартість зросла майже на всю городину. Подешевшав лише буряк (на 4,3%). За капусту полтавці тепер мають викласти на 16,1% більше, морква – обходиться  дорожче на 12,1%, картопля – 16,1%. Ціна на цибулю зросла на 33,9, - розповіла начальник відділу цінової політики Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Лариса Антонець.

До теми: У Полтаві подорожчали овочі

За рівнем цін Полтавська область потрапила  у другу десятку рейтингу  регіонів  України (11-18 місця). Через вартість картоплі   - на 22.

Полтавський варіант борщу вийде не найдешевшим.  За усі його компоненти, окрім цибулі, доведеться викласти більше грошей:

Капуста – 2,45 гривень/кілограм (Україна – 2,38 гривень/кілограм)

Картопля – 3,55 гривень/кілограм (Україна – 3,30 гривень/кілограм)

Морква – 3,61 гривень/кілограм (Україна – 3,47 гривень/кілограм)

Буряк – 3,12 гривень/кілограм (Україна – 2,95 гривень/кілограм)

Цибуля – 3,87 гривень/кілограм (Україна – 3,91 гривень/кілограм).

У той же час, картоплі в області цього року накопали на 35% більше – 900 тисяч тонн. Приріст овочів відкритого ґрунту маємо на 10% проти минулого.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter