Зварити борщ для полтавців дорожче, ніж для решти українців.
Ціни на овочі так званого борщового набору в нашому регіоні перевищують середньоукраїнські.
Окрім того, на Полтавщині з початку вересня вартість зросла майже на всю городину. Подешевшав лише буряк (на 4,3%). За капусту полтавці тепер мають викласти на 16,1% більше, морква – обходиться дорожче на 12,1%, картопля – 16,1%. Ціна на цибулю зросла на 33,9, - розповіла начальник відділу цінової політики Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Лариса Антонець.
До теми: У Полтаві подорожчали овочі
За рівнем цін Полтавська область потрапила у другу десятку рейтингу регіонів України (11-18 місця). Через вартість картоплі - на 22.
Полтавський варіант борщу вийде не найдешевшим. За усі його компоненти, окрім цибулі, доведеться викласти більше грошей:
Капуста – 2,45 гривень/кілограм (Україна – 2,38 гривень/кілограм)
Картопля – 3,55 гривень/кілограм (Україна – 3,30 гривень/кілограм)
Морква – 3,61 гривень/кілограм (Україна – 3,47 гривень/кілограм)
Буряк – 3,12 гривень/кілограм (Україна – 2,95 гривень/кілограм)
Цибуля – 3,87 гривень/кілограм (Україна – 3,91 гривень/кілограм).
У той же час, картоплі в області цього року накопали на 35% більше – 900 тисяч тонн. Приріст овочів відкритого ґрунту маємо на 10% проти минулого.